Snøfjerning knyttet til hjerteinfarkt: Ambulansepersonell advarer etter to oppkall i løpet av en time

09/12/2021 08:17

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Å måke snø kan være farlig.

Det kan være flere helserisikoer forbundet med å måke snø, inkludert ryggskader og hjerteinfarkt.

Det forteller flere ottawa-polikliniske pasienter i kjølvannet av at byen rydder all snøen som har lagt seg i nyere tid.

Det er blandingen av lav temperatur og fysisk anstrengelse som øker arbeidsbelastningen på hjertet, noe som for noen kan øke risikoen for et plutselig hjerteinfarkt, sa Ottawa Paramedic Service mandag i en offentlig utgivelse.

Det er ifølge Ottawa Citizen.

Mandag morgen rykket ambulansepersonell ut for å bli tilkalt til Innes Road og Pagé Road, der en mann i slutten av 40-tiden kollapset etter ubehag i brystet etter å ha hjulpet til med å få et kjøretøy gjennom tung snø.

Paramedics tok ham til Universitetet i Ottawa Heart Institute, hvor en kardiolog fastslo at han trengte akutt hjertekateterisering.

I en annen samtale var en mann i slutten av 60-tallet i kritisk tilstand etter at naboer så ham kollapse i oppkjørselen etter å ha dyttet snø.

I kjølvannet av å ha kontaktet ambulansepersonell, undertledet naboer HLR til ambulansen kom.

Han ble deretter fraktet til et lokalt sykehus.

I kjølvannet av tilfellene har ambulansepersonell minnet innbyggerne i Canadian Heart Associations retningslinjer for tryggere spade av snø, inkludert oppvarming av musklene før de går ut for å måke.

Retningslinjene sier at det bør tas hensyn til bruk av en lettere plastskuff i stedet for en metallskuffe, og anbefaler å ta en pause etter 20 til 30 minutter, spesielt når det gjelder tung snø, og forbli hydrert.

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.