Sommerferiegjester blir lurt: Pass på når du bestiller ferien din

04/06/2024 19:43

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Phishing-angrep utnytter sommerferien, og ferieplanleggere må være ekstra forsiktige. Her er hva du må være oppmerksom på når du booker reisene dine.

Sommerferien er rett rundt hjørnet, og mange nordmenn planlegger feriene sine med forventning og glede. Men i takt med at ferieaktiviteten øker, øker også risikoen for å bli offer for phishing-angrep.

Check Point Research (CPR) advarer nå om en markant økning i phishing-angrep relatert til sommerferien, og oppfordrer alle til å være ekstra oppmerksomme når de booker ferier, flyreiser og overnattinger. Det skriver Tealtech.

Falske domener og svindelreisessider

I mai måned observerte CPR en betydelig økning i phishing-angrep som på en eller annen måte var knyttet til sommerferien.

Antallet nye domener relatert til feriereiser steg markant sammenlignet med året før, og mange av dem var enten skadelige eller mistenkelige.

Ifølge CPR ble det registrert mer enn 25.000 nye domenenavn som henviser til sommerferiesesongen, i mai måned alene. Av disse vekket nesten 800 mistanke hos ekspertene.

Mange av de nye domenenavnene refererer til kjente reisesider med det formål å villede folk som har booket ferier. Målet er å narre ofrene til å legge inn informasjonen sin på en falsk side.

Risikoen ved falske nettsider

I verste fall blir ofrene forvirret mellom de ekte og falske sidene.

Konsekvensene kan være ubehagelige, hvis man for eksempel ender med å betale falske gebyrer eller identifisere seg selv gjennom en falsk nettside. Det er derfor avgjørende å være ekstra oppmerksom og ta forholdsregler for å beskytte seg mot disse truslene.

Gode råd for å beskytte seg mot sommerens cybertrusler

  1. Bekreft nettstedets ekthet: Kontroller https-merket i adressen og se etter tegn på pålitelighet, slik som et låsesymbol ved adressen.

  2. Vær forsiktig med e-poster: Selv om de ser ut til å komme fra en pålitelig kilde, må du være oppmerksom på uventede vedlegg og forespørsler om personlig informasjon.

  3. Hold antivirusprogrammene dine oppdatert: Sørg for at sikkerhetsprogrammene dine er oppdaterte for å beskytte mot de nyeste truslene.