Sorg i musikkverdenen: Verdenskjent musiker har gått bort

19/04/2024 13:08

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Musikkverdenen er blitt én stjerne fattigere.

Den legendariske amerikanske gitaristen, sangeren og låtskriveren Dickey Betts er død i en alder av 80 år etter lang tids sykdom.

I følge Rolling Stone var Dickey Betts en av grunnleggerne av The Allman Brothers Band, som han startet i 1969 sammen med brødrene Duane og Gregg Allman.

Etter Duane Allmans tragiske død i en motorsykkelulykke i 1971, ble Dickey Betts en sentral skikkelse i bandet. Med sitt karakteristiske gitarspill og låtskrivertalent vant han mange fans og spilte en avgjørende rolle i bandets suksess.

Han er blant annet kjent for å ha skrevet deres største hit 'Ramblin' Man', som nådde nummer to på de amerikanske hitlistene i 1973.

The Allman Brothers Band, kjent for sin rolle i utviklingen av sørstatsrock sammen med Lynyrd Skynyrd, er også kjent for albumet deres 'At Fillmore East' fra 1971.

Albumet regnes som en klassiker innen live rockemusikk.

Dickey Betts i 2008. Foto: Wikimedia Commons / SImone berna

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.