Statens vegvesen advarer: 'Pinseproppen' rammer i dag

20/05/2024 10:08

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det forventes både store køer og glatte veier rundt om i landet i dag.

Det har vært 17. mai, helg, pinse og nå 2. pinsedag. Mange nordmenn har dermed hatt muligheten til å ha en ekstra lang helg, og den har for mange blitt brukt sammen med familien på kryss og tvers av landet.

Det betyr imidlertid også at mange skal tilbake på skole og jobb igjen i morgen, og derfor vender mange nesen hjem i dag, og det kan gi store trafikale utfordringer.

Den såkalte 'pinseproppen' hvor reisetiden på de norske veiene forventes å bli vesentlig lengre enn normalt, gjør det lurt å kjøre i god tid og pakke med seg en ekstra dose tålmodighet hvis du skal ut på en lengre kjøretur i dag.

Særlig rundt Oslo ventes det ekstra trafikale utfordringer på grunn av det nye forbudet.

"Regn med mer kø enn normalt inn mot Oslo på grunn av nylig innført elbilforbud i kollektivfelt," skriver Statens vegvesen på det sosiale mediet X.

Det er særlig E6 fra Svinesund til Oslo samt E18 fra Kragerø til Oslo, som ventes å bli mer utfordret enn normalt. Har du mulighet til å ta andre veier, kan det lønne seg.

Ser vi på resten av landet, ventes det kun mindre forsinkelser her, og det vil primært være i retning mot de store byene.

Her er det glatt

Selv om de sørlige delene av Norge har begynt å få varme temperaturer, er det ikke alle steder i landet som er like heldige.

Det har blant annet fått Statens vegvesen til å sende ut en advarsel for glatte veier.

I områdene rundt Nordland, Troms og Finnmark er temperaturen rundt null eller under frysepunktet, og derfor må du være ekstra oppmerksom hvis du kjører på veiene, for det kan være svært glatt.

Ellers er det ikke mer herfra annet enn å ønske dere en riktig god 2. pinsedag.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.