Støre gratulerer: En historisk dag for Sverige

08/03/2024 08:20

Sofie

Nyheter
Foto: Gints Ivuskans / Shutterstock.com
Norges statsminister gratulerer fra Finnmark.

I Alta holdt statsminister Jonas Gahr Støre en pressekonferanse sammen med Finlands president, Alexander Stubb. Støre beskrev dagen som historisk, med henvisning til Sveriges inntreden i Nato.

"Dette er med all sannsynlighet dagen Sverige blir medlem av Nato," uttalte Støre, og delte sin begeistring over denne milepælen.

Videre nevnte han at Sveriges statsminister, Ulf Kristersson, opprinnelig skulle deltatt i Alta, men hadde reist til Washington DC for å formalisere Nato-medlemskapet.

Til slutt benyttet Støre anledningen til å gratulere Sverige med medlemskapet. Det skriver TV2.

Sverige ble medlem av NATO, og markerer seg som det 32. medlemslandet i denne mellomstatlige organisasjonen, som innehar både en politisk og militær komponent.

Medlemskapet i NATO binder Sverige til alliansens kollektive forsvar.

Dette skjedde da statsminister Ulf Kristersson formelt overleverte Sveriges tiltredelsesinstrument til den amerikanske regjeringen rett før klokken 17.30 svensk tid, 07. mars.

Det skriver Regjeringen.se

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.