Stor tilbakekalling: Over 260.000 biler blir tilbakekalt på grunn av brannfare

06/03/2024 05:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Problemet skyldes en funksjonsfeil i tetningen av sugepumpen nær bensintanken.

Volkswagen har iverksatt en større tilbakekalling av over 260.000 kompaktbiler i det amerikanske markedet på grunn av en alvorlig sikkerhetsrisiko. Problemet skyldes en pumpe i bensintanken, som kan lekke drivstoff og dermed øke risikoen for brann i kjøretøyene.

Det skriver CNN.

Blant de berørte modellene er flere versjoner av Volkswagen Golf, Golf GTI, Golf Sportwagen, Jetta samt Audi A3, produsert mellom 2015 og 2020.

Imidlertid er ikke alle årganger av disse modellene berørt av tilbakekallingen, og disse er bare forhjulsdrevne biler - firehjulsdrevne biler er ikke inkludert.

Audi, som er Volkswagen-gruppens luksusmerke, deler flere tekniske løsninger med de nevnte Volkswagen-modellene, noe som forklarer deres inkludering i tilbakekallingen.

Kjernen i problemet er en feil installert tetning ved en sugepumpe nær bensintanken. Denne feilen kan føre til at drivstoff samler seg i systemet designet for å fange bensindamp.

Fra dette er det fare for at drivstoffet kan lekke. Skulle dette drivstoffet komme i kontakt med en gnist eller annen antennelseskilde, er det en reell risiko for at det kan utløse brann. Så langt har imidlertid ikke Volkswagen meldt om noen branner som skyldes dette spesifikke problemet.

Volkswagen har varslet at de vil begynne å sende ut brev til berørte bileiere fra midten av april. I brevet vil eiere bli oppfordret til å ta med bilen inn til nærmeste autoriserte forhandler hvor den defekte pumpen vil bli erstattet uten kostnad for eieren.

Det er verdt å merke seg at noen av de berørte bilene tidligere har blitt tilbakekalt i 2016 for det samme problemet, men løsningen som ble implementert da, ifølge dokumenter sendt til National Highway Traffic Safety Administration, har ikke fullstendig løst problemet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.