Storstreik truer: Kan tvinge Ikea til å stenge

13/06/2024 08:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ikea i fare.

Meklingen mellom Handel og Kontor (HK Norge) og NHO Handel og Service (NHO SH) har pågått utover natten til torsdag, bekrefter riksmekleren til TV 2. Fristen for forhandlingene var opprinnelig satt til midnatt onsdag.

Hvis partene ikke kommer til enighet, vil Ikea, Oda, og Tools måtte permittere 1385 ansatte i første streikeuttak. Mekler Anne Cathrine Frøstrup uttalte til NRK torsdag morgen at det fortsatt jobbes overtid for å finne en løsning. Det skriver TV2.

– Vi jobber fortsatt på overtid, og jobber for å finne en løsning, sier mekler Anne Cathrine Frøstrup til NRK torsdag morgen.

Ansatte er instruert om å møte på jobb som vanlig torsdag, med mindre de får annen beskjed. Det var opprinnelig meldt at streiken ville starte ved arbeidsdagens begynnelse torsdag, dersom det ikke ble enighet.

Forbundsleder Christopher Becham fra HK uttalte i en pressemelding at de gikk inn i forhandlingene med mål om å finne gode løsninger:

- Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å finne gode løsninger for arbeidstid og lønn, men vi ser at vi trenger hjelp fra Riksmekleren for å komme i mål, uttalte Becham i en pressemelding fra HK.

Streiken vil potensielt ramme Ikea hardest, og møbelkjeden har uttalt til TV 2 at de håper partene vil komme til en enighet. Hvis streiken blir en realitet, vil Ikea bli tvunget til å stenge flere av sine butikker.

(Oppdatert klokken 11:10)


Etter over 11 timers mekling på overtid har HK Norge og NHO Service og Handel nådd en avtale. Dermed blir det ingen streik.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.