Stort gjennombrudd i Madeleine McCann-saken: Første fysiske bevis

15/06/2024 09:00

Emma

Nyheter
Foto: Politi
De første fysiske bevisene i saken har nå sett dagens lys.

Det er mange mennesker rundt om i verden som har holdt pusten helt siden Madeleine McCann forsvant for 17 år siden.

I et dramatisk gjennombrudd har tysk politi nå klart å avdekke bevis som potensielt kan knytte den dømte pedofile Christian Brueckner til den mystiske forsvinningen av tre år gamle Madeleine McCann i 2007.

Det skriver Daily Mail

Funnet markerer det første fysiske beviset som støtter teorien om at Christian Brueckner sto bak bortføringen og det mistenkte drapet på den lille jenta.

Den tyske påtalemyndigheten bygger på teorien om at Madeleine er død, men liket har aldri blitt funnet.

Madeleine McCann forsvant fra en ferieleilighet i Praia da Luz på Algarvekysten i Portugal i mai 2007. Hennes forsvinning har siden vært et av verdens mest omtalte mysterier. Til tross for mange teorier og ledetråder, har ingen tidligere bevis vært sterke nok til å føre til en domfellelse.

Nå har tysk politi oppdaget en e-postkonto som knytter Nicklas Brueckner direkte til saken. Titus Stampa, en ledende etterforsker, presenterte funnet under en rettshøring, men han klarte ikke å avsløre spesifikke detaljer fra e-postene på grunn av den pågående etterforskningen.

– Vi har funnet en e-postkonto som knytter Christian Brueckner til Madeleine McCanns forsvinning, sa Stampa, men understreket at han ikke kunne gi ytterligere informasjon på grunn av sensitiviteten i etterforskningen.

Det skriver New York Post

Christian Brueckner, som for tiden soner en dom for voldtekt av en eldre amerikansk kvinne i Portugal, nekter enhver befatning med McCann-saken.

Flere bevis

Ifølge uttaket ble det oppdaget en annen e-postkonto som Nicklas Brueckner angivelig brukte til å dele bilder og videoer av overgrep mot barn, hvorav noen var så unge som tre og fire år gamle. Etterforskerne har imidlertid ikke avslørt om det ble funnet noe materiale relatert til Madeleine McCann på denne kontoen.

Nicklas Brueckner har lenge vært politiets hovedmistenkte i saken, men til nå har det ikke vært tilstrekkelig bevis til å ta ut tiltale. Det nye gjennombruddet inkluderer også en ekstern harddisk som ifølge Stampa kan kobles til drapssaken, men detaljer om innholdet forblir hemmelige.

Saken tok en ny vending da Stampa i retten forklarte at e-poster på Brueckners konto ble slettet i stor skala tidlig i 2007, kort tid før Madeleine McCann forsvant. – Jeg husker at det hadde vært «massive» slettinger i innboksen. Det var ingenting fra januar 2007, sier Stampa.

En e-post Brueckner angivelig skrev beskriver en voldelig fantasi om å kidnappe og voldta en mor og hennes fire år gamle datter, noe som ytterligere vekker mistanke mot ham.

Selv om Brueckner ennå ikke er siktet i saken, fortsetter den tyske påtalemyndigheten arbeidet med å samle de nødvendige bevisene. Madeleine McCanns skjebne er fortsatt uviss, men de nye funnene gir håp om at rettferdigheten en dag vil seire.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.