Streike får store konsekvenser for flytrafikken

01/05/2023 08:37

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Streiken får store konsekvenser for flytrafikken førstkommende mandag.

Streiken blant de franske flygelederne får store konsekvenser for flytrafikken førstkommende mandag – 1. Mai.

Blant annet er også flyvninger til og fra Oslo lufthavn forsinket.

Det melder bransjemediet Check-In.

Streiken har blant annet ført til at flyselskapet Ryanair kansellerer 220 flyvninger fra og til Frankrike, mens utvalgte flyvninger med SAS, Norwegian, Air France og EasyJet må kanselleres.

Ifølge bransjemediet Check-In begynte streiken sent søndag kveld og er satt til å vare til tirsdag morgen klokken 6.

Franske flyledere går til streik på Den internasjonale arbeiderdagen for å markere sin misnøye med pensjonsreformen som den franske presidenten Emmanuel Macron har til hensikt å implementere.

Siden planene om pensjonsreform dukket opp tidligere i år, har Frankrike vært rammet av flere streiker og demonstrasjoner som også har ført til opptøyer i gatene.

I midten av april sa Emmanuel Macron til Ritzau at han forstår sinnet over pensjonsreformen – men samtidig uttalte han at det ifølge ham selv er nødvendig:

– Har reformen blitt akseptert? Åpenbart ikke. Til tross for måneder med konsultasjoner har vi ikke kommet til enighet, og det beklager jeg, sa den franske presidenten i en tale etter å ha signert reformen som hever pensjonsalderen i landet fra 62 til 64 år.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.