Stummende mørke: Strømmen forsvant plutselig i et helt land

03/07/2024 11:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto / Foto: Wikimedia Commons
OBS Arkivfoto / Foto: Wikimedia Commons
Landet ble plutselig mørkt.

En uventet natt uten strøm rammet hele Ecuador onsdag kveld i siste uke da en feil i strømnettet kastet det søramerikanske landet ut i mørke.

Mer enn 18 millioner mennesker opplevde plutselig hvordan elektrisiteten forsvant.

Det skriver Ekstra Bladet.

Roberto Luque, Ecuadors minister for infrastruktur og energi, rapporterte om det omfattende strømbruddet på det sosiale mediet X.

– Det er en feil på en overføringslinje som har ført til en kjedereaksjon av frakoblinger, så det er ingen strøm på nasjonalt nivå, skrev Roberto Luque klokken 22.51 norsk tid.

I Quito, Ecuadors hovedstad, skapte strømbruddet forvirring. Trafikklysene sluttet plutselig å virke, og byen ble kastet ut i mørket.

Roberto Luque pekte på mangel på vedlikehold og investeringer i landets energiinfrastruktur som årsaken til feilen.

"Det, som der skete i dag, er bare yderligere tegn på den energikrise, som vi står i," skrev han.

Ecuador har lenge slitt med en energikrise, erklærte landets president Daniel Noboa i april.

Landet er sterkt avhengig av vannkraft, spesielt fra Coca Codo Sinclair-dammen, men en vedvarende tørke har skapt betydelige forsyningsproblemer.

Da regnet endelig kom, førte det også med seg problemer. I helgen falt det så mye nedbør at flere vannkraftverk måtte stenges ned. Dessverre forårsaket det kraftige regnværet også et jordskred, som førte til 17 dødsfall og flere skader.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.