Superpopulære nudler trekkes tilbake

27/02/2024 14:11

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Vist du har dette produktet, kan du kaste det.

Mattilsynet har utstedt en pressemelding om tilbaketrekking av SamYang Ramen Carbonara Buldak-nudler, et produkt som har blitt populært gjennom sosiale medieutfordringer som «Korean fire noodle challenge».

Dette produktet, som det siste året har blitt en viral sensasjon spesielt på TikTok, er nå under tilbaketrekking på grunn av manglende grensekontroll ved ankomst til EU/EØS.

Dette betyr at det ikke kan garanteres at nudlene er helsemessig trygge for forbruk.

Nudlene, som først ble kjent gjennom YouTube og senere oppnådde stor popularitet på TikTok, førende til at de raskt forsvant fra butikkhyllene, ble importert til Belgia før de ble distribuert til flere land, inkludert Norge.

I Norge er produktet distribuert av Yerba Mate Norway AS og har blitt solgt i flere dagligvarebutikker. Det skriver DinSide.

Mangelen på grensekontroll har utløst bekymringer om produktsikkerheten, noe som har ført til beslutningen om tilbaketrekking.

Importøren informerer om at kunder som har anskaffet produktet, kan kaste det.

Foto: Mattilsynet

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.