Syv hjelpearbeidere drept i Gaza: Tragedie for alle

07/04/2024 08:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Syv hjelpearbeidere mistet livet sent mandag i et droneangrep i Gaza.

Tirsdag ba Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, om unnskyldning for hendelsen der folk fra Palestina, Storbritannia, Polen, USA og Australia mistet livet. 

"Dessverre har det den siste dagen vært en tragisk hendelse der våre styrker utilsiktet slo uskyldige mennesker på Gazastripen," sa Netanyahu i en videouttalelse. 

Israel vil nå etterforske hendelsen, sies det. 

De syv drepte jobbet for den amerikanske organisasjonen World Central Kitchen (WCK). En av få hjelpeorganisasjoner som har lyktes med å få store mengder bistand inn i Gaza og direkte ut til de sivile, sier BTs Midtøsten-korrespondent, Jotam Confino. 

«WKC var et viktig motargument for Israel da de ble anklaget for å bruke sult som våpen. På alle fronter og kanter er det en eksepsjonell tragedie for palestinerne, israelerne og selvfølgelig de drepte ansatte. De eneste vinnerne i denne saken er Hamas, sier Confino. 

World Central Kitchen (WKC) har nå midlertidig stanset arbeidet i Gaza, og det betyr at de allerede knappe ressursene i Gaza vil reduseres.

– I løpet av de tre ukene de har operert i Gaza, har de klart å få 600 tonn mat inn i Gaza og ut til de sivile, sier Jotam Confino.

Israel er nå under internasjonalt press, og det er viktig for militæret at det kan gis en grundig forklaring på det fatale luftangrepet. 

«Det er ingen tvil om at de vet at det er en stor feil. Det er en enorm tragedie. De syv utrykningsarbeiderne kjørte i tre forskjellige biler, som alle ble truffet av droner. De hadde koordinert ruten sin med det israelske militæret før, sier Jotam Confino. 

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.