«Tabbe» og «fiasko»: Norske medier slakter nabo opptreden

12/05/2023 07:34

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En "Tabbe" og en "Fiasko".

Norske medier sparer ikke på det når det kommer til overskriftene om den danske Eurovision-skuffelsen, der danskene nå går glipp av finalen for fjerde år på rad.

Hos Dagbladet lyder overskriften ganske enkelt: «Dansk tabbe».

Torsdag kveld var det duket for den siste semifinalen i Eurovision, og de ti siste plassene til lørdagens finale ble delt ut. En av dem som måtte bite i kulen var Danmarks bidrag, ‘Reiley’, står det i artikkelen, som også slår fast at norske mediers anmelder tidligere hadde gitt den danske låten «Breaking My Heart» to av seks stjerner:

"En litt fragmentert, technodrevet låt med tekster om ung av-og-på-kjærlighet som knapt appellerer til massene. Reileys stemme er også den svakeste delen av sangen. Enda verre: Han har slitt under prøvene," sa anmelder Øyvind Rønning.

TV 2 kaller det en «Eurovision-nedtur for Danmark».

- Danmarks bidrag er det verste jeg har sett i Eurovision, sier Aftonbladets Eurovision-ekspert Torbjörn «Tobbe» Ek til norske medier.

Et annet norsk medie, VG, kaller Danmarks exit fra Eurovision en «fiasko».

Finalen avvikles lørdag 13. mai fra klokken 21.

Totalt 26 land deltar.

De 20 landene som kvalifiserte seg fra de to semifinalene, inkludert tre nordiske land. for-favoritten, Sverige, samt Finland og Norge.

I tillegg var «The Big Five» – Spania, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia – samt fjorårets vinner, Ukraina, garantert en plass i finalen på forhånd.