Telenor sjokkerer: Nå blir TV 2 Play dyrere

27/05/2024 12:49

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Nå øker de prisen.

Tidligere denne uka sendte Telenor ut e-post til sine kunder for å varsle om en kommende prisendring for TV 2 Play Basis.

Fra 1. august 2024 vil poengverdien for å bruke TV 2 Play Basis gjennom T-We-abonnementet øke fra 20 til 35 poeng. Det skriver DinSide.

I 2022 inkluderte Telenor TV 2 Play Basis i abonnementet til alle T-We-kunder ved å gi dem 20 ekstra poeng gratis, som dekker kostnaden av tjenesten.

Nettavisen, som først omtalte saken, påpeker at prisendringen enten kan sees som en prisøkning på 75 prosent eller som at Telenor begynner å kreve betaling for en tidligere gratis tjeneste.

"Dersom du har TV 2 Play Basis og minst 15 ledige poeng, trenger du ikke foreta deg noe. Hvis du ikke har nok ledige poeng, vil Telenor legge til en poengpakke med verdi 20 poeng til ditt abonnement. Pris for poengpakken er 29 kroner per måned," skriver Telenor videre i e-posten.

Selskapet understreker at det fortsatt vil være rimeligere å kjøpe TV 2 Play Basis via dem selv enn direkte fra TV 2, hvor tjenesten koster enten 109 kroner i måneden med reklame eller 159 kroner i måneden uten reklame.

Pressesjef i Telenor Norge, Anders Krokan, forklarer i en e-post til DinSide at kostnadene ved å levere denne tjenesten til kundene har økt, og at prisjusteringen gjøres fra et relativt lavt nivå sammenlignet med andre strømmetjenester. Han legger til at TV 2 Play Basis fortsatt er gunstig priset gjennom T-We etter justeringen.

For å unngå tilleggspakken med poeng, kan kunder tilpasse TV-innholdet sitt ved å velge ut innhold for ikke å overstige de inkluderte 120 poengene, ifølge Krokan.

Ifølge Nettavisen kom prisøkningen overraskende på TV 2. Da DinSide tok kontakt med TV-selskapet, hadde de følgende å si:

- TV 2 har ikke gjort noen endringer i prisen på TV 2 Play Basis til Telenor. Det er Telenor som setter poengene i poengsystemet, og vi var ikke klar over at poengkostnaden på TV 2 Play Basis øker hos Telenor fra 1. august 2024. Vi har stilt spørsmål til Telenor om grunnlaget for prisøkningen og venter nå på tilbakemelding derfra, skriver pressesjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Telenor hevder at de har sammensatte kostnader ved å levere TV 2 Play Basis til kundene, og at disse kostnadene har utviklet seg, noe som gjenspeiles i prisjusteringen.