Tidligere agent: Putin lider av flere alvorlige sykdommer

Foto: Shutterstock.com

Ifølge en tidligere KGB-agent lider Putin av flere alvorlige sykdommer.

En av de store spekulasjonene etter Russlands invasjon av Ukraina har vært president Putins helse. Dette gjelder fysiske så vel som mentale helse.

Flere videoer har fått eksperter til å spekulere i at Putin har lansert en krig mot Ukraina av helsemessige årsaker.

Les også

Media avslører lekket dokument: USAs høyesterett i rute for å avskaffe retten til abort

Tilhengere av Putin har imidlertid gjentatte ganger sagt at presidenten ikke har noe galt og skal være i toppform. Ikke minst har Alexandr Lukashenko, president i Hviterussland, uttalt dette.

Det har stort sett blitt spekulert i at Putin sies å være syk med kreft. Det er imidlertid ikke denne sykdommen som tidligere KGB-agent Boris Karpichkov mener Putin er rammet av.

Karpichkov bor nå i Storbritannia, og derfor tør han å snakke åpent om det.

Han sier putin sannsynligvis lider av demens i tidlig fase mens han blir drevet sinnssyk av paranoia og frykt for forrædere i sin organisasjon.

– Han ser bokstavelig talt alle, også de i de russiske sikkerhetstjenestene og til og med i sin nære indre krets, som «forrædere». Han er så mistenksom og så besatt av sine paranoiaideer at han nå kan sammenlignes med Stalin, sier Karpichkov til The Mirrior.

Kapichov finner det derfor sannsynlig at Putin lider av både Parkinsons og et tidlig stadium av demens.

I forrige uke viste opptak fra en samtale mellom Putins forsvarsminister Sergej Shoigu at Putin tok tak i bordet og bøyde seg, noe som ga opphav til ytterligere rykter om at han kan lide av Parkinsons.

Hvis det skulle være sant. da vil det sannsynligvis ikke bli bekreftet av Kreml.

Det ville være et stort nederlag for Putin selv å virke svak i en slik grad. Videre vil det reise stor tvil om det virkelige grunnlaget for invasjonen av Ukraina.

Les også

Medie: Putin overleverer makten før kreftoperasjon