Tidligere Frontex-sjef vil stille i EP-valget

19/02/2024 16:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fabrice Leggeri forlot Frontex etter påstander om at byrået mishandlet migranter ved EUs ytre grenser.

Den tidligere direktøren for EUs grensebyrå Frontex Fabrice Leggeri sier han vil stille ved årets Europaparlamentsvalg i juni for det høyrenasjonalistiske franske partiet National Assembly, som Marine Le Pen står bak.

Dette skriver nyhetsbyrået Reuters.

Fabrice Leggeri forlot Frontex i 2022 etter påstander om at byrået mishandlet migranter ved EUs ytre grenser.

Leggeri har annonsert sitt kandidatur til den franske avisen Le Journal du Dimanche. Her sier han at partiets mål er å gjenvinne kontrollen over grensene til Frankrike og EU.

– Vi er fast bestemt på å bekjempe migrantstrømmen, som EU-kommisjonen og europeiske byråkrater ikke anser som et problem, men snarere et prosjekt. Det kan jeg bekrefte, sier Leggeri.

Han overtok stillingen i spissen for Frontex i 2015, da EU styrket byrået som følge av flyktningstrømmene fra Syria.

National Samling leder meningsmålingene med 10 prosentpoeng over president Emmanuel Macrons sentrum-høyre-allianse, Ensemble, foran valget til EU-parlamentet i juni.

I november valgte nasjonalforsamlingen 27 år gamle Jordan Bardella som ny partileder.

Bardella er Le Pens protesjé og har lenge vært partiets stigende stjerne.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.