Tilbake til middelalderen? Israelske soldater bruker katapult i angrep

27/06/2024 07:00

Emma

Nyheter
Foto: X
Foto: X
Pil og bue brukes også.

Når du tenker på moderne krigføring, vil de fleste sannsynligvis tenke på droner, langtrekkende missiler, jagerfly, stridsvogner og alle slags andre typer militært utstyr.

De færreste tenker i hvert fall på katapulter og pil og bue.

Likevel har de israelske styrkene funnet middelalderens angrepsmetoder under kampene på den nordlige israelske grensen til Libanon.

Dette ifølge Sky News basert på opptak som sirkulerer på sosiale medier.

Flammende kugler

Videoen viser først et klipp av en gruppe israelske soldater som bruker en katapult til å sende ildkuler over grensen til Sør-Libanon.

Ifølge det israelske forsvar er der tale om "et lokalt initiativ" - det er altså ikke en ny generel strategi fra de israelske styrkers side.

Hensikten var visstnok å antenne busker på den andre siden av grensen. Dette vil gjøre det lettere å få øye på fiender som nærmer seg den israelske grensen.

Etter klippet med katapulten ser du et opptak av en israelsk soldat som sitter på kne mens han bruker en bue til å skyte en pil over grensen. Det er vanskelig å se at det skulle være ild i tuppen av pilen, men det er mulig å se svart røyk som tilsynelatende kommer fra pilspissen.

Situasjonen mellom Israel og Libanon eskalerer i disse dager, og det er økende frykt for en åpen krig mellom de to landene.