Tiltalt for drapsforsøk: Dyttet papirklump i halsen på et lite barn

30/06/2023 20:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
– Dette er en tragisk sak.

Hendelsen, som påtalemyndigheten sier var et drapsforsøk, skulle ha skjedd i april 2020. Ifølge tiltalen mot den 30 år gamle mannen måtte barnet få livreddende hjelp.

Ifølge tiltalen skal mannen ha presset et papir ned i strupen på fornærmede og hindret barnet i å puste.

Barnet overlevde takket være akutt medisinsk behandling på stedet. Mannen nektet straffskyld da han ble pågrepet og satt i varetekt i fjor høst, to og et halvt år etter drapsforsøket.

Han er også tiltalt for vold mot barnet.

Mannens advokat, Carina Wold, ønsker foreløpig ikke å kommentere saken. Romerikes Blad var den første som nevnte hendelsen.

Det fornærmede barnets mor er siktet for barnemishandling, ikke drapsforsøk. Tiltalen mot moren sier hun utsatte barnet sitt for vold, tvangsforing, kalde dusjer og slag på kinnet.

Kvinnens advokat, Zulifqar Munir, sa at hans klient erklærte seg ikke skyldig. Han har foreløpig ikke planer om å kommentere saken ytterligere.

Barnets bistandsadvokat Ole Edward Hagen sa til VG om hendelsen:

– Dette er en tragisk sak som har vært til stor belastning for barnet. Det har også vært en stor belastning for barnets far, som etter en langvarig kamp nå har omsorgen for barnet.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.