Trampolinepark tiltalt for sikkerhetsbrudd: Her har 11 gjester brukket ryggen på bare 2 måneder

06/03/2024 17:00

Emma

Nyheter
Foto: Arkivfoto fra Shutterstock.com
Foto: Arkivfoto fra Shutterstock.com
Parkens tjenestemenn har begge erkjent straffskyld.

To ledere av trampolineparken Flip Out Chester har erkjent straffskyld for alvorlige sikkerhetsbrudd som førte til at 11 gjester brakk ryggen over en periode på to måneder. Hundrevis flere besøkende, inkludert mange barn, pådro seg skader under besøket i parken.

Det forteller Ladbible.

David Shuttleworth (34) og Matthew Melling (33), som var ansvarlige for driften av parken, var ansvarlige for en periode der det ble rapportert om 270 ulykker. En betydelig andel av disse ulykkene skjedde i forbindelse med parkens Tower Jump-attraksjon, hvor gjestene hoppet inn i et skumområde.

I tillegg til ryggskader rapporteres det om alvorlige ansikts- og tannskader hos 123 gjester under hoppene. Under en høring i Chester Crown Court erklærte både Shuttleworth og Melling seg skyldige i ett enkelt tilfelle av uaktsomhet i henhold til helse- og sikkerhetsloven mellom desember 2016 og februar 2017.

Dommer Michael Leeming understreket at dommen ble gjort på grunnlag av uaktsomhet snarere enn forsettlige handlinger eller besparelser på bekostning av sikkerhet.

"Det er ingen bevis for at firmaet tok noen skritt overhodet for å redusere eller eliminere disse risikoene," sa han.

Som et resultat av rettssaken ble Shuttleworth bøtelagt £6,500 og Melling £6,300, og begge ble dømt til å utføre 250 timers ubetalt samfunnstjeneste. I tillegg ble Shuttleworth dømt til å betale 50.000 pund i saksomkostninger, mens Melling måtte betale 10.000 pund.

Denne saken har vakt stor oppmerksomhet i lokalsamfunnet og blant offentligheten. Chief Commoner Christine Warner fra Cheshire West og Chester Council sa at saken var "virkelig sjokkerende" og pekte på de to direktørenes forsømmelse når det gjelder offentlig sikkerhet.

– Dommen og straffen av disse to personene sender et signal til alle som driver populære fritidstilbud av alle slag, sier hun.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.