Trist nytt for Vipps

17/05/2024 23:23

redaktion

Nyheter
Den må likevel gjøre vondt for Vipps

Det krever et stort selskap hvis man skal omsette for 1,5 milliarder kroner på ett år, men dessverre er høy omsetning ikke alltid ensbetydende med at man tjener penger.

Det må betalingstjenesten Vipps Mobilepay erkjenne, etter at de har presentert et voldsomt underskudd.

I en pressemelding vedrørende regnskapet for 2023 forteller mediet Kode24.no at Vipps omsatte for intet mindre enn 1,5 milliarder kroner, men at de også tapte mer enn 1 milliard kroner.

Vipps endte med et underskudd på svimlende 1.095 millioner kroner.

Får store konsekvenser

Et så stort underskudd betyr også at Vipps må gjøre endringer i strukturen sin.

Først og fremst blir 100 ansatte sagt opp, og det vil samtidig bli kuttet ned på antallet konsulenter.

Vipps Mobilepays direktør, Rune Garborg, forteller i pressemeldingen at 2024 forventes å bli et vesentlig bedre år, men det blir heller ikke dette året de går med overskudd.

"2023 var et år for sammenslåing. Det koster både tid og penger. I 2024 vil vi kunne se synergiene både i økonomien og i det vi leverer til markedet," forteller han.

Målet for Vipps Mobilepay er å gå med overskudd innen 2026. For 2024 skal de 'bare' redusere tapet med halvparten, slik at de altså bare kommer til å ha et underskudd på en halv milliard kroner.

Direktøren regner med at dette vil skje, blant annet fordi de har lagt ned kontorer i den litauiske hovedstaden Vilnius, sagt opp 100 ansatte og kuttet ned på flere konsulenter.