Triste nyheter for Henrik Ingebrigtsen: Avslører alvorlig sykdom

09/06/2024 10:24

Henrik R

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Henrik Ingebrigtsen avslører at han har blitt rammet av en alvorlig sykdom.

Det var en stor dag for Jakob Ingebrigtsen i går kveld, da han med god margin vant EM-gull på 5000 meter under EM i friidrett i Roma.

Det var sannsynligvis også en stolt storebror som kom i mål flere sekunder etter, og som kunne glede seg på Jakobs vegne.

Dessverre kunne Henrik Ingebrigtsen kort tid etter fortelle at han har vært hardt rammet av en sykdom, og at dette i stor grad har tært på ham den siste tiden.

Påvist krystallsyken

Til NRK forteller Henrik Ingebrigtsen at han tidligere i år fikk påvist krystallsyken.

"Mange blir sykmeldt og sliter med å komme tilbake i jobb, men jeg vet ikke hvor jeg skulle levert sykemeldingen min, så det har vært ganske tunge, slitsomme perioder," sa Henrik Ingebrigtsen til NRK på TV kort tid etter at de hadde løpt ferdig.

Henrik Ingebrigtsen forteller også at han har oppsøkt diverse spesialister for å få hjelp, og at det på ingen måte har hjulpet ham i forbindelse med trening, blant annet til EM.

"Det er egentlig tøft nok å være toppidrettsutøver og balansere en hverdag som privatperson med familie og alt mulig, og det å prestere i konkurranse og trening. Når du legger til lag på lag med annen type stress og energilekkasjer, er det veldig, veldig vanskelig å prestere. Det er som om energien lekker ut i alle retninger," sa Ingebrigtsen.

Hva er krystallsyken?

Krystallsyken, også kjent som benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV), er en vanlig årsak til svimmelhet. Tilstanden oppstår når små krystaller i det indre øret løsner og forstyrrer balanseorganet.

Dette fører til at hjernen mottar feil signaler om kroppens posisjon, noe som resulterer i episoder med intens svimmelhet.

Anfallene utløses ofte av visse hodebevegelser, og selv om krystallsyken kan være ubehagelig og skremmende, er den ikke farlig og kan behandles med enkle manøvrer utført av helsepersonell.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.