Triste nyheter for hundeelskere: Siste sjanse til å adoptere valper av denne rasen

22/03/2024 11:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Disse hundene er på listen over spesielt truede raser.

Det som en gang var en av Storbritannias mest populære hunderaser, er nå i ferd med å bli "utryddet". Totalt 34 hunderaser i Storbritannia er «truet av utryddelse», mens ytterligere åtte antas å være i faresonen.

Det skriver mediet Ladbible.

Hvis antall hunder innenfor en enkelt rase faller for mye, blir de klassifisert som "truet av utryddelse", ifølge Kennel Club, den største organisasjonen i Storbritannia dedikert til hundens helse, velferd og trening. Derfor må det tas grep snart, hvis det ikke skal være for sent.

– Sårbare hunderaser av britisk og irsk opprinnelse regnes som sårbare på grunn av synkende registreringstall, forklarer de. "Disse rasene står i fare for å forsvinne fra våre parker og gater bare fordi folk ikke vet at de eksisterer, eller fordi de ikke anses som moderne."

– Mange britiske og irske raser står i fare for å forsvinne fra våre parker og gater. De ti mest populære rasene i Storbritannia (inkludert labrador, fransk bulldog og cocker spaniel) står for mer enn 60% av den årlige registreringen av valper for alle raser.

Nå viser kennelklubbens årsliste for 2023 at antallet strihårede foxterrierraser synker raskt. Mange forbinder rasen med Terry fra TinTin-universet. For selv om det var en populær hund i Storbritannia for 100 år siden, er det ikke lenger tilfelle.

Bare 281 av rasen ble født i årets tre første kvartaler, ned 21 prosent fra fjorårets 359 valper. Dette betyr at strihåret foxterrier snart kan være på kennelklubbens "Under observasjon"-liste for raser med bare 300-450 valpefødsler per år.

Du kan se listen over raser under observasjon her:

Bedlington Terrier

Bullmastiff

Irsk Terrier

Jack Russell Terrier

Norfolk Terrier

Parson Russell Terrier

Gammel engelsk fårehund

Walisisk terrier