Trump har fått nok! Dette vil han gjøre umiddelbart som president

28/05/2024 10:08

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Trump setter nå ord på hva han vil gjøre først hvis han får tittelen USAs president.

Donald Trump, den republikanske presidenten, har fått nok!

Det er derfor han nå gir et løfte til noen av sine rikeste givere om hva han vil gjøre først hvis de hjelper ham til å bli USAs neste president.

Det skriver Washington Post og The Guardian.

Trump med beskjed

Donald Trump har uttalt at dersom han blir valgt som USAs neste president, vil han ta strenge grep mot studenter som deltar i pro-palestinske demonstrasjoner ved amerikanske universiteter.

Han vil kaste dem ut av landet.

"En ting jeg kommer til å gjøre er å deportere studenter som protesterer. Du vet, det er mange utenlandske studenter. Så snart de hører dette, kommer de til å begynne å oppføre seg ordentlig," sa Trump ifølge The Washington Post sine givere.

Ifølge Trump er disse demonstrantene en del av en radikal revolusjon som han ønsker å bekjempe.

Dette kom også til uttrykk etter en demonstrasjon ved Columbia University, hvor han roste politiet i New York for å ha arrestert flere hundre demonstranter og dermed brutt opp demonstrasjonen.

En del av valgkampen

Republikanerne prøver hardt å gjøre universitetsprotestene til et sentralt tema i valgkampen, og fremstiller det som kaos under Joe Bidens presidentskap.

Det er ikke lett å holde styr på Trumps posisjoner når det gjelder konflikten mellom Israel og Palestina. Til tross for at han ønsket å beseire demonstrasjoner for Palestina, har Trump tidligere uttalt at Israel taper PR-krigen i Gaza.

Dette gjorde han til tross for et ellers godt forhold til den israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu. Ryktene sier imidlertid at forholdet deres led et sammenbrudd i 2020 og at de to ikke har snakket sammen siden den gang.

Noe som kan være årsaken til disse meldingene.

Trump sier også, i forbindelse med krigen i Israel og Palestina: "Få det over med det og la oss komme tilbake til fred og slutte å drepe mennesker."