Trump har fått overlevert planen: Slik vil han tvinge frem fred i Ukraina

06/07/2024 13:00

Emma

Nyheter
Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com
Blant annet er det et element av utpressing i det.

Donald Trump har gjentatte ganger sagt at han kan avslutte krigen i Ukraina «raskt» hvis han gjenvinner makten i Det hvite hus.

Hvordan han har tenkt å gjøre det har så langt vært litt tåkete, men nå skal den republikanske presidentkandidaten ha fått en konkret plan fra to av sine rådgivere om hvordan han kan få til akkurat den planen.

Det er imidlertid en plan med flere kontroversielle elementer. Det innebærer blant annet at Ukraina bare får flere amerikanske våpen dersom landet går med på å starte fredssamtaler med Russland.

Det skriver The Guardian.

Truer Russland

Den pensjonerte generalløytnanten Keith Kellog, som er en av Trumps nasjonale sikkerhetsrådgivere, har imidlertid sagt i et intervju at planen også krever russisk velvilje.

I forbindelse med ultimatumet til Ukraina vil USA informere Russland om at USA vil øke den militære støtten til Ukraina dersom Russland nekter å forhandle om fred.

Etter planen skal det innføres våpenhvile under fredsforhandlingene.

Hvis Trump gjenvinner presidentskapet og den nye planen blir gjennomført, vil det markere et stort skifte i amerikansk politikk når det gjelder krigen i Ukraina. Det er også realistisk at planen vil møte massiv motstand fra USAs allierte i NATO og Europa, så vel som innen Det republikanske partiet.

Det russiske regimet har tidligere sagt at enhver plan for fred må «gjenspeile virkeligheten på bakken», men at Russlands president Vladimir Putin er åpen for forhandlinger.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.