Trump spår slutten på USAs demokrati hvis han taper valget

18/03/2024 12:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Donald Trump mener at 5. november i år blir den viktigste dagen i amerikansk historie.

USAs tidligere president Donald Trump sier lørdag at demokratiet i USA trolig er over hvis han ikke vinner presidentvalget i november.

Den republikanske presidentkandidaten, som snakket med tilhengere i Ohio, kom med spådommen etter å ha gjentatt sin ubegrunnede påstand om at hans valgtap i 2020 til president Joe Biden var et resultat av valgsvindel.

– Hvis vi ikke vinner dette valget, tror jeg ikke det blir flere valg i dette landet, sa Trump, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Den 77 år gamle tidligere presidenten er tiltalt i Georgia for å ha forsøkt å omstøte resultatene av statens valg i 2020. Denne uken sikret han seg antall delegater som trengs for å bli den republikanske presidentkandidaten.

På demonstrasjonen, som fant sted i byen Dayton, hyllet Trump også de av støttespillerne hans som sitter i fengsel for deres engasjement i stormingen av kongressen 6. januar 2021.

Ifølge Reuters kaller Trump dem patrioter og gisler.

På valgmøtet sier Trump ifølge AFP også at presidentvalget i november vil være «den viktigste dagen i USAs historie», samtidig som han beskriver forsøket på å bli USAs president igjen som en vending. poeng for USA.

Caucus kommer bare dager etter at Trump sikret nok delegater til å bli det republikanske partiets presidentkandidat.

På velgermøtet advarer Trump også om et «blodbad» dersom han ikke blir valgt. Det er imidlertid ikke helt klart hva han sikter til, da bemerkningen kommer mens han snakker om truslene mot den amerikanske bilindustrien.

– Datoen, husk den, 5. november tror jeg kommer til å bli den viktigste dagen i vårt lands historie, sier 77-åringen, ifølge AFP, til de fremmøtte på velgermøtet i Ohio.

Han gjentar også kritikken av den sittende presidenten, Joe Biden, som ifølge Trump er den dårligste presidenten.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.