Turister i sjokk: Nye strenge regler på ferieøya

10/07/2024 09:50

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Slik kan du unngå 600 euro i bot.

Tidligere i år ble det kjent at man kan få bøter for å gå i bare badebukse eller bikini utenfor strandområdene på Mallorca.

Myndighetene ønsker å opprettholde en viss standard, og mange lokale innbyggere føler at det er respektløst når turister går kledd i badetøy utenfor stranden. Det skriver DinSide.

Hvis man blir tatt for dette, kan boten komme på nesten 600 euro, som tilsvarer cirka 6800 norske kroner.

Turistene Marsel og Tim fra Tyskland, som DinSide møtte på Platja de Palma, var begge iført skjorter etter en tur på stranden. De hadde ikke hørt om boten, men bemerket at mange i området går uten T-skjorter etter å ha vært på stranden.

"Vi har sett en del og mistenker at heller ikke de har hørt om at det er ulovlig. 600 euro i bot virker litt i overkant, så vi har ingen planer om å bryte reglene," sier de tyske turistene.

En gruppe på fire irske turister, som gikk uten T-skjorter utenfor strandpromenaden, visste heller ikke at de brøt reglene.

"Det er veldig varmt her, så vi trodde det var greit å gå fra stranda til hotellet i badetøy. Det er vel ikke noe stort problem om vi går et par hundre meter i baris, men da må vi må ta med oss litt ekstra klær i morgen," sier gjengen, som ikke ønsket å bli navngitt eller fotografert.

Peter og Lolly Kelly, et ektepar fra Warrington i England, mener det er bra at myndighetene tar grep for å opprettholde standarden.

DinSide har tidligere rapportert at feriestedet Lignano i Italia har innført lignende regler. Her må menn ha på seg T-skjorte og kvinner en passende topp over badetøy utenfor strandområdene. Brudd på disse reglene kan føre til bøter på mellom 25 og 500 euro, ifølge avisen 20 Minuten.

Den samme avisen informerte også om at flere italienske feriebyer og Barcelona har innført lignende tiltak, som gjør det ulovlig å gå i bare bikini eller badebukse utenfor strandområdene.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.