Tyrkia skifter navn

03/06/2022 10:38

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I fremtiden vil du ikke lenger kunne finne et land som heter 'Turkey'.

Tyrkia, som er en av nordmenns favorittdestinasjoner, har lenge ønsket å endre navn, og FN har nå akseptert dette.

Det skriver BBC ifølge TV 2.

Landet er lei av å bli kalt 'Turkey' på engelsk, da det kan bringe tankene til den nordamerikanske fuglen; kalkun, som på engelsk kalles 'turkey'.

Som en del av en omprofileringskampanje vil Tyrkia heretter bli referert til som Türkiye i regi av FN, og FN har godkjent dette etter at Tyrkia sendte en formell forespørsel om det.

Så langt har FN 'bare' akseptert navneendringen, men flere andre internasjonale organisasjoner vil også bli bedt om å bruke det nye navnet.

– Türkiye er den beste representasjonen og det beste uttrykket for det tyrkiske folks kultur, sivilisasjon og verdier, sa landets president Recep Tayyip Erdogan om navneendringen i desember.

Selv da var det et ønske om å endre navnet, men den offisielle anmodningen kom ikke før denne uken, da FN umiddelbart godkjente det.

Türkiye er allerede et vanlig navn for landet blant tyrkere, som imidlertid må vende seg til det faktum at deres hjemland ikke lenger kalles 'Tyrkia', da også det navnet ofte brukes av tyrkere.

Foruten det faktum at landet ikke ønsker å bli assosiert med en stor fugl, vil de også komme seg bort fra navnet, siden ifølge den engelske ordboken 'Cambridge Dictionary' definisjon betyr 'kalkun' "noe som mislykkes stort", eller "en dum eller dum person."

Tidligere har Holland endret navn til Nederland, Makedonia har endret navn til Nord-Makedonia, Persia har endret navn til Iran, Siam har endret navn til Thailand, Rhodesia har endret navn til Zimbabwe, og Swaziland har endret navn til Eswatini.

Så det er ikke helt uvanlig at land endrer navn.

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.