Ubehagelig utvikling: Enorme flått sprer seg i ferieregionen

04/06/2024 08:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I Trieste i Italia er det funnet flere tilfeller av hyalomma-flåtten, en flått kjent for sin store størrelse.

En uventet gjest har gjort sitt inntog i den idylliske italienske ferieregionen Trieste. Den gigantiske flåtten, Hyalomma, er nå oppdaget, og den skaper bekymring både blant forskere og turister.

Dette skriver det tyske mediet t-online.

Flått er fryktede små skapninger, og med god grunn. De kan overføre alvorlige sykdommer, og nå er en skremmende variant funnet i det italienske ferieparadiset.

Hyalomma-flåtten er betydelig større enn sine slektninger og kan bli tre ganger så stor som den vanlige skogflåtten. Med sine karakteristiske brun- og hvitstripete ben og sin aggressive jaktatferd er denne gigantiske flåtten umiskjennelig.

Hyalomma var tidligere bare hjemmehørende i sørligere og tørrere områder, men global oppvarming har endret utbredelsen. Der den tidligere ble holdt i sjakk av kalde vintre, kan den nå overleve i tempererte klimasoner som Trieste. 

Det er ikke første gang at flåtten er oppdaget i Europa; den ble først sett i Tyskland i 2015, og senest har forskere ved Natural History Museum bekreftet dens tilstedeværelse i Trieste.

Hvis du planlegger en ferie i Trieste og ønsker å besøke skog eller enger, er det viktig å ta dine forholdsregler. Bruk lange bukser og sørg for å putte dem inn i sokkene.

Etter en tur i naturen bør du undersøke deg selv grundig for flått. Heldigvis er risikoen mindre hvis du bare planlegger å utforske byens kultur eller slappe av på stranden.

Spredningen av den store flåtten er en påminnelse om de nye klimautfordringene. Trieste er fortsatt et flott sted å reise på ferie, men det skader ikke å være litt ekstra forsiktig.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.