Uhyggelig utmelding: Frykter 20.000 sivile dødsfall i én by

15/03/2022 07:55

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ifølge ukrainske myndigheter har minst 1 800 sivile dødd som følge av de russiske angrepene på havnebyen Mariupol, men den virkelige dødstallet fryktes å være mer enn 10 ganger høyere.

Flere internasjonale organisasjoner og medier har kunnet bekrefte at hundrevis av sivile har mistet livet i Ukraina, akkurat som hundrevis - kanskje tusenvis - har blitt skadet.

Ifølge FN er det imidlertid mye mørke og usikkerhet, da både Ukraina og Russland mistenkes for å overdrive og undervurdere tallene som en del av deres propaganda.

Nå har en rådgiver for borgermesteren i den russiske beleirede ukrainske havnebyen Mariupol, sørøst i Ukraina, Petr Andryushchenko, kunngjort en annen forhåpentligvis overdrevet figur.

Ifølge ham har minst 1800 sivile i byen mistet livet som følge av de russiske angrepene.

I tillegg sier han ifølge TV 2 at den reelle dødstallet trolig er 20.000. Han fortalte russiskspråklige medierCurrent Time

Dødstallene er ikke bekreftet av andre enn ukrainske myndigheter.

Mariupol er en strategisk viktig havneby sørøst i Ukraina med nesten 500 000 innbyggere. 

Ifølge Aljazeera har byen blitt beleiret av russiske tropper i flere dager, og ukrainske myndigheter i byen har kunngjort at byen har blitt rammet av minst 100 russiske bomber, som de sier har krevd livene til minst 18000 og opptil 20.000 sivile.