Ukraina trekker seg ut av bombet frontlinjeby

19/02/2024 15:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere ukrainske soldater er tatt til fange i Avdijivka etter at ukrainske styrker trakk seg ut av den strategisk viktige frontlinjebyen fredag.

Dette sier Ukrainas militære leder for de sørlige styrkene, Oleksandr Tarnavskyi, i et innlegg på Telegram.

Det skriver CNN .

De ukrainske styrkene trakk seg ut av Avdijivka etter å ha forsvart byen med store kostnader i flere måneder.

I løpet av de siste ukene har russerne igjen intensivert bombardementet av byen med utallige luftangrep, mørtelangrep og rush på rush av soldater – en strategi populært kjent som kjøttkvernmetoden. Samtidig var byen stort sett omringet.

Ukrainas forsvarssjef, Oleksandr Syrskyj, sa fredag ​​at beslutningen om å trekke seg var den eneste riktige.

Han legger til at de russiske styrkene er betydelig overlegne ukrainerne når det gjelder mannskap, artilleri og luftstøtte.

Før tilbaketrekningen hadde Russland utført 20 luftangrep og mer enn 150 morterangrep mot Avdijivka på 24 timer, ifølge det ukrainske forsvarsdepartementet.

"Angrepene på Avdijivka utslettet praktisk talt byen fra jordens overflate," sier Oleksandr Tarnavskyi.

Ifølge BBC har byen spilt en sentral frontlinjerolle i den to år lange krigen mellom Ukraina og Russland.

Etter tilbaketrekningen må de ukrainske troppene i stedet omplasseres til andre stillinger i frontlinjen. Tilbaketrekkingen skjer også av hensyn til ukrainske soldaters liv, heter det.

Det er bare noen få dager siden at Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyi, utnevnte Oleksandr Syrskyi til ny forsvarssjef.

Kampen om Avdijivka har vært en av krigens blodigste så langt. Mange har sammenlignet det med slaget ved Bakhmut, der titusenvis av russere ble drept.

Ukrainske ledere har sagt at situasjonen på fronten har blitt stadig vanskeligere foran lørdag på grunn av mangel på ammunisjon og økte russiske angrep.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.