Ukrainere tror på stor seier: Vil gjenerobre Krim-halvøya og Donbas-området

10/05/2022 08:44

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ting går opp og ned for begge sider i krigen i Ukraina, men ukrainerne er fast bestemt på at de fortsetter å tro på seier.

Helt siden de første russiske stridsvognene rullet over grensen til Ukraina 24. februar, har landets president Volodymyr Zelenskyy insistert på at ukrainere og frihet vil seire over Russland.

Han har gjentatte ganger kalt Russland for "ondskap i seg selv", og beskrev ukrainere som verktøyet som kan fjerne ondskap fra Europa.

Selv om presidenten hele tiden har forsøkt å holde moralen og hodet høyt, har det flere ganger sett svart ut for Ukraina, da landet tydeligvis er dårligere enn den enorme okkupasjonsmakten, som har en hær mange ganger større enn Ukrainas.

I det siste har imidlertid ukrainske soldater - ved hjelp av vestlige våpen - lyktes i å presse russerne lenger øst og ut av Kiev, blant andre steder.

Faktisk går det så bra for ukrainere at landets utenriksminister, Dmytro Kuleba, nå har uttalt at målet ikke lenger bare er å presse russerne tilbake til de østlige områdene som var okkupert før 24. Februar.

Det har han, ifølge TV 2,  sagt til Financial Times. 

Nå er målet å presse de russiske invasjonsstyrkene helt ut av Ukraina, noe som betyr at Ukraina også vil gjenerobre Krim-halvøya, som har vært russisk-okkupert siden 2014, og Donbas-området i Øst-Ukraina, som har vært delvis okkupert av pro-russiske opprørere siden 2014.

Kuleba uttalte imidlertid i intervjuet at det bare kan lykkes hvis Vesten fortsetter å støtte Ukraina med våpen, som de har gjort så langt, og det ser ut til at Vesten kommer til å gjøre det.

USA - den desidert mektigste aktøren i Vesten - har nettopp gjeninnført "Lend-Lease" -loven fra andre verdenskrig, noe som gjør at de kan leie og låne ubegrensede mengder våpen til for eksempel Ukraina.

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.