Unge par leier drømmehjemmet: Da de flytter inn finner de 99 år gammel mann boende i huset

12/05/2024 11:40

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Den 99 år gamle mannen ble noe forvirret da paret ønsket å flytte inn i hans hjem.

Å leie et nytt hjem kan by på en rekke komplikasjoner, men dette paret forventet definitivt ikke å finne en 99 år gammel mann som allerede bodde i hjemmet de hadde betalt depositum og husleie for.

Dette skriver Mirror.

Det unge paret, Amy Da Cruz og Matthew Morgan, fra Bridgend, ønsket å finne et sted nær der de jobbet.

Det perfekte huset

Amys mor la ut en annonse på Gumtree, som lyktes i å fange en utleiers oppmerksomhet.

Han tok kontakt med dem og sa at han hadde det perfekte stedet.

Amy, en 22 år gammel sjåfør, sa:

"Vi begynte å snakke med utleieren på WhatsApp og ble begeistret for huset. Vi fikk tilsendt bilder av interiøret, og det så ut til å ha store soverom, en oppkjørsel, et stort kjøkken og en hage, så vi var ivrige."

Utleieren hadde nylig flyttet fra området til Plymouth og ba om et depositum etter råd fra sin advokat.

Overfører depositum

Paret, som ennå ikke hadde sett huset, men var desperate etter å ha funnet sitt drømmested, betalte to innbetalinger på 300 pund (4.097 kroner) i troen på at de ville få depositumet tilbake hvis de ikke likte stedet.

Utleieren hevdet også at dette ville sikre at paret hadde råd til å leie eiendommen.

Amy sa: "Vi ville ha huset. Så vi betalte 300 pund i to innbetalinger under forutsetning av at vi ville få pengene tilbake hvis vi ikke likte huset."

På visningsdagen i 2020 tok parets entusiasme overhånd, og etter å ha blitt spurt betalte de ytterligere 500 pund (6.700 kroner) som den første månedens husleie.

Amy sa: "Alle e-poster og tekster nevnte hans advokat, og vi hadde sett en kopi av leiekontrakten, så vi hadde ingen grunn til å tro at noe var galt."

Klar til å flytte inn

Paret hadde overført en betydelig sum, men de hadde ingen grunn til å være mistenksomme overfor noe som var blitt bedt om.

Men da de dukket opp på eiendommen, fant de ut at huset var bebodd av dets faktiske eier – som ikke hadde noen anelse om at hans hjem feilaktig var blitt lagt ut på leiemarkedet.

"Jeg var så irritert," ristet Amy. "Jeg sendte en e-post til utleieren med en gang og spurte hva som foregikk. De svarte og sa at de hadde skadet foten sin, og at de ville møte oss neste dag. Vi visste at noe var galt. Jeg ba om pengene tilbake, men har ikke hørt fra dem siden."

Matthew, den gang 26, som hadde gitt beskjed til sin nåværende utleier, klarte å beholde sin gamle leilighet før en ny leietaker ble funnet.

Amy sa: "Vi kommer aldri til å gjøre noe slikt igjen. Fra nå av vil vi kun gå gjennom eiendomsforvaltningsselskaper og aldri betale penger på forskudd. Vi hadde hjertet på rett sted, vi trodde dette ville være vårt familiehjem."

Etter å ha overført pengene, har Amys bank siden sagt at det er lite sannsynlig at hun noen gang vil få pengene tilbake.

Noe av en overraskelse

Den 99 år gamle Frank Ballinger, som har bodd i eiendommen i Brackla i rundt 30 år, beskrev øyeblikket han møtte paret og innså at hans hjem ble tilbudt til leie uten hans viten.

"Paret kom hit en ettermiddag, og de sa at de var her for å se på huset," sa herr Ballinger, en pensjonert spesialkonstabel i South Wales Police.

"Jeg var først forvirret, jeg sa til dem 'er dere sikre på at det ikke er nummeret på den andre siden av veien', ettersom det er et par hus til leie i gaten. De insisterte på at det var dette huset. Jeg var bare forvirret over hva som foregikk, da jeg visste at jeg ikke hadde satt dette huset til salgs. Jeg fortalte dem bare at dette huset tilhører meg. Først mistenkte jeg at jeg ble lurt," forteller han og legger til:

"Forhåpentligvis blir personen som står bak denne svindelen funnet."