Unngå løvetann i hagen: Prøv disse to triksene

04/05/2024 19:05

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
De fleste av oss kjenner til den gule planten og vet hvor vanskelig den er å bli kvitt.

Når det varmere været nærmer seg og regnet henger i luften, skaper det den perfekte atmosfæren for løvetann å vokse.

Slik fjerner du løvetann fra plenen din i tre enkle trinn.

Løvetann kan være morsomt for barn å blåse på når hodene blir uklare, men gartnere og plenentusiaster banner når de ser de lystige gule blomsterhodene dukke opp.

Selv om noen hevder at løvetann er ville blomster, kan de skyve gress og andre planter ut, samt suge til seg vann og næringsstoffer fra omkringliggende planter.

Det finnes flere metoder for å fjerne løvetann, og alle må utføres hvert år, siden frø kan reise flere kilometer med vinden, og det er praktisk talt umulig å permanent fjerne ugresset fra en hage eller plen.

Grav dem opp

"Det mest effektive, men også det mest tidkrevende", ifølge Gardening Know How, er å grave dem opp.

Dette bør gjøres om våren, når de første løvetannplantene dukker opp, for å gjøre jobben enklere.

Røttene (eller pelerøttene som er deres offisielle navn) av løvetann sies å løpe dypt – omkring ti til femten centimeter – så du må fjerne hele roten for å lykkes.

Fordi løvetannrøtter vokser så dypt, er det usannsynlig at hver løvetann på plenen blir fjernet i den første runden av oppgraving.

Men for å gjøre det bør du bruke en lang kniv eller en liten hagegaffel, eller noen gartnere anbefaler å bruke en skrutrekker. Lag et dypt snitt ned i jorden, på alle fire sider rundt løvetannen, og trekk den deretter opp.

Strø deretter øverste jord i hullet som er igjen, og litt gressfrø, vann, og plenen skulle vokse tilbake etter et par uker.

Dekk dem til

"For større ugress og løvetann, bør du dekke dem til etter behandling for å blokkere sollys," foreslo Calum Maddock, Homehows hageekspert.

"Dette vil hjelpe deg med å drepe hele planten i stedet for bare bladene."

Når det gjelder hva du skal dekke løvetannen med, burde en liten plast- eller terrakottapotter kunne gjøre jobben.

Men hvis potten er litt for stor, kan den misfarge plenen og få gresset under, ved siden av løvetannen, også til å dø.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.