Urovekkende tall: Barn så unge som 12 år eller selger sex

21/03/2021 13:44

Emma

Nyheter
Svært små barn og tenåringer prostituert seg for enten gaver eller penger.

En studie fra DR viser at barn så unge som 12 har prøvd sugardate eller selge sex for å få gaver eller penger. Blant annet har det vært å få en pose eller en telefon.

Ifølge DR har ikke mindre enn 15 danske kommuner hatt tilfeller av barn og tenåringer som selger seg til eldre menn. I flere tilfeller har mennene vært så unge som 60 år gamle. 

DR skriver at i Esbjerg kommune har det vært tilfeller med jenter så unge som 12 år som har byttet sex mot enten gaver, narkotika eller penger. Antall saker eller involverte barn er imidlertid ikke offentliggjort.

Pernille Larsen Meier, som er ansvarlig for ungdomsområdet i Esbjerg, forklarer at det er lett for eldre menn å komme i kontakt med barna via internett. Kjønnsforsker Christian Groes ved Roskilde Universitet sier til DR at han er spesielt bekymret for jentenes unge alder.

"De kan kanskje ikke forstå konsekvensene av hva det egentlig er og hvordan det påvirker dem," christian Groes fortalte DR.

Også i Brønderslev kommune har de hatt saker med svært unge jenter som har solgt seksuelle tjenester for å få enten penger eller gaver.

I denne forbindelse har den unge konsulenten Mads Vinding Kjeldsen sagt at dette er barn og unge som ikke kunne befant seg på et gatehjørne. Likevel er det flere av disse tilfellene, noe som er fordi sosiale medier har gjort det enkelt.

Resultatet av studien fra DR har rystet flere politikere, som inkluderer Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, som nå ønsker at lovgivningen på dette området skal strammes opp.

Det er ikke lovlig å betale personer under 18 år for seksuelle tjenester, men ifølge Peter Skaarup er dette ikke nok. Han mener at det ikke er noe regelrett forbud mot pleie.

Grooming betyr at et voksent menneske bygger et forhold til en mindreårig, som på lang sikt vil utvikle seg til et seksuelt forhold. I dag er det ingen klausuler i den danske straffeloven som direkte inkluderer grooming.

Ifølge B.T., sosialdemokratene sier at det er behov for politiet å gjøre mer for å overvåke dette. Jeppe Bruus viser til en digital politipatrulje som faktisk allerede er til stede på sosiale medier. 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.