Urovekkende video viser hvordan implosjonen av Titanic-ubåten muligens kan se ut

08/07/2023 13:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Youtube
Foto: Youtube
En video viser hvordan den tragiske ubåt-implosjonen trolig så ut.

En liten ubåt som var på vei for å besøke vraket av Titanic med fem passasjerer om bord, brøt plutselig sammen og fanget verdens oppmerksomhet.

Passasjerene døde momentant, inkludert en ung mann som bare var på reisen for å holde sin far, forretningsmannen Shahzada Dawood, med selskap.

Etter at ubåten mistet kontakten, ble det hørt en lyd som var kompatibel med en implosjon. Det bekrefter US Navy.

Spørsmålet er nå om hva som førte til implosjonen og hvordan den faktisk så ut.

Uavhengige 3D-artister har delt skumle videoer på TikTok som viser hva som kan ha skjedd under den antatte implosjonen av Titan-ubåten.

En av videoene, lagt ut av brukeren @sincerelybootz, viser en militær ubåt som plutselig flater ut og krøller seg inn i en tacoformet metallgjenstand og i stykker. Det etterlater bare luftbobler og splinter.

OceanGates administrerende direktør, Stockton Rush, som ble drept under dykket, hadde angivelig tidligere avvist advarsler om ubåtens sikkerhet.

Korrespondanse mellom Rush og en marineekspert, Rob McCallum, ble avslørt.

I en melding sendt fra McCallum til Rush skriver han:

"Jeg tror du potensielt setter deg selv og kundene dine i en farlig dynamikk. I ditt løp mot Titanic speiler du det berømte utropet: "Hun kan ikke synke." Jeg ber deg om å være veldig forsiktig med testing og sjøprøver."

Ifølge The Guardian var fartøyet ikke registrert hos internasjonale byråer, og det var heller ikke klassifisert av en maritim bransjeorganisasjon som setter grunnleggende tekniske standarder.

Operatørene, OceanGate, har sagt at dette er fordi de trodde Titans design var så nyskapende at det ville ta inspektørene år å forstå det.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?