USA har ingen planer om å delta i en israelsk motoffensiv

15/04/2024 10:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ifølge tjenestemannen har Joe Biden fortalt Netanyahu at USA ikke vil delta i en mulig motoffensiv mot Iran.

USA har ingen planer om å delta hvis Israel starter en motoffensiv mot Iran.

Dette er hva president Joe Biden har sagt til Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, sier en tjenestemann i Det hvite hus ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Lørdag kveld startet Iran et angrep mot Israel, som involverte hundrevis av droner og missiler.

Det skjedde etter at et iransk konsulat i Syria ble rammet av et luftangrep 1. april, der flere mennesker ble drept.

Iran har anklaget Israel for å stå bak angrepet, mens Israel verken har bekreftet eller avkreftet at landet har noe med det å gjøre.

Etter det iranske angrepet har Biden lovet «bunnsolid» støtte til Israel.

– Jeg møtte nettopp sikkerhetsrådgiverne mine for å få en oppdatering om Irans angrep på Israel. Vårt engasjement for Israels sikkerhet mot trusler fra Iran og dets allierte er bunnsolid, skrev presidenten på sosiale medier X søndag kveld.

Søndag sa talsmann for USAs nasjonale sikkerhetsråd, John Kirby, til ABC News at USA ikke ønsker «eskalerte spenninger» i regionen eller «en krig med Iran».

Søndag kveld siterte Reuters og AFP en amerikansk offisiell kilde som sa at Israel har gjort det klart for USA at de ikke er ute etter en betydelig eskalering av konflikten med Iran.

Israels militær kunngjorde søndag morgen norsk tid at Iran hadde skutt opp over 300 droner og missiler. Ifølge militæret ble 99 prosent av disse avverget.

Tidligere søndag sa Israels utenriksminister Israel Katz at Israel nøye vurderer hva de skal gjøre videre.

Han sa at spørsmålet om et motsvar må diskuteres i en passende ramme under Netanyahus ledelse. Katz forventer at «passende» og «riktige» beslutninger vil bli tatt, skrev dpa.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.