USAs kystvakt melder ut: Har gjort dystert funn i søket etter savnet ubåt

23/06/2023 07:35

Emma

Nyheter
Foto: Youtube
Foto: Youtube
En fjernstyrt undervannsrobot, som ble brukt i jakten på den savnede ubåten nær Titanic, har gjort det dystre funnet.

Et intenst søk pågår fortsatt mens de søker etter ubåten som forsvant etter å ha satt krus mot vraket av Titanic.

Nå er det gjort et dystert funn, da en fjernstyrt undervannsrobot har funnet vrakrester. De har blitt funnet i et område nær Titanic.

Det opplyser den amerikanske kystvakten på Twitter, ifølge Ritzau.

Det opplyses også at videre etterforskning er i gang. Dette arbeidet utføres av eksperter på området.

Samtidig har de varslet at det vil bli holdt en pressekonferanse torsdag klokken 21.00 dansk tid. På denne pressekonferansen vil de siste funnene bli diskutert nærmere.

Ritzau skriver at pressekonferansen først og fremst vil være admiral John Mauger som skal tale, ettersom han har ansvaret for søket. Men også kaptein Jamie Frederick deltar.

Flere fjernstyrte undervannsroboter er sendt ned i dypet, der de brukes til å skanne havbunnen i området der vraket av Titanic ligger. Disse robotene er utstyrt både med kameraer og med sonarer.

Det er nettopp en av disse robotene som har gjort funn av vrakrester i området, heter det i uttalelsen fra den amerikanske kystvakten.

Ubåten Titan begynte nedstigningen mot vraket av Titanic rundt klokken 08.00 lokal tid søndag. Omtrent syv timer senere skulle det ha kommet tilbake til overflaten, men dessverre fungerte det ikke slik.

Derimot mistet den 6,5 meter lange ubåten signalet til moderskipet mindre enn to timer etter nedstigningen. Vraket av Titanic ligger på rundt 3800 meters dyp.

Det er ikke bare de fjernstyrte robotene som brukes til å søke etter ubåten. Flere skip og fly blir også brukt, som deltar aktivt i det store søket.