Vant alt: Nå vil de ukrainske Eurovision-vinnerne kvitte seg med statuetten

16/05/2022 12:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Eurovision.tv
Foto: Eurovision.tv
De fleste ville nok ha gjettet at Ukraina ville vinne årets Eurovision, men det ser ikke ut til at de vil beholde seiersstatutten.

Lørdag kveld skapte det ukrainske bandet «Kalush Orchestra» historie da de var de første som tok Eurovision-seieren hjem til et land i krig.

Det ukrainske bandet vant årets Eurovision med sangen «Stefania».

Bandet hadde eksepsjonelt fått lov til å forlate hjemlandet - i stedet for å bli og kjempe - for å delta i en av verdens største musikkkonkurranser, og det viste seg at det ikke var helt dårlig brukt. 

Som mange hadde spådd, vant de suverent på grunn av seernes stemmer, og med seieren kom selvfølgelig også en seiersstatuett.

Det ser imidlertid ikke ut til at 'Kalush Orchestra' kommer til å være i besittelse av statuetten veldig lenge.

Det skriver The Guardian ifølge TV 2

Bandet har til hensikt å auksjonere bort statuetten og donere inntektene til den ukrainske hæren, som ifølge den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyy sårt trenger pengene. 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.