Venner og familie i sjokk: 30-årig sportsstjerne død

27/05/2024 08:35

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
30-årig sportsstjerne har gått bort.

To ganger PGA Tour-vinner Grayson Murray er død i en alder av 30 år, meldte golffunksjonærer søndag morgen.

Stjernens foreldre avslørte noen timer senere at han døde av selvmord. Det skriver FoxSports.

"Vi har brukt de siste 24 timene på å prøve å forsone oss med det faktum at sønnen vår er borte," sa Eric og Terry Murray i en uttalelse. «Det er surrealistisk at vi ikke bare må innrømme det for oss selv, men at vi også må erkjenne det overfor verden. Det er et mareritt."

Paret sa at de har «så mange spørsmål som ikke har noen svar».

"Men en." Ble Grayson elsket? Svaret er ja. Av oss, hans bror Cameron, hans søster Erica, hele hans utvidede familie, av vennene hans, av hans medspillere og - det ser ut til - av mange av dere som leser dette. Han var elsket og vil bli savnet», fortsatte uttalelsen.

"Vi vil gjerne takke PGA Tour og hele gullverdenen for støtten.

«Livet var ikke alltid lett for Grayson, og selv om han tok sitt eget liv, vet vi at han hviler i fred nå. "Vennligst respekter privatlivet vårt mens vi arbeider gjennom denne utrolige tragedien, og vær så snill å hedre Grayson ved å være snille mot hverandre. Hvis det blir hans arv, kan vi ikke be om noe annet.»

Murray har tidligere snakket åpent om å kjempe mot depresjon og alkoholisme, og han hadde nylig vært midt i en karriereoppblomstring, melder The NY Post.

Etter å ha vunnet Sony Open i januar, sa Murray at han hadde vært edru i åtte måneder. Murray trakk seg fra Charles Schwab Challenge lørdag under andre runde på grunn av sykdom.

"Vi ble knust over å få vite - og er knust over å dele - at PGA Tour-spilleren Grayson Murray døde i morges," sa PGA Tour-kommissær Jay Monahan i en uttalelse.

«Jeg mangler ord. PGA Tour er en familie, og når du mister et medlem av familien din, er du aldri den samme.

«Vi sørger over Grayson og ber om trøst for hans kjære. Jeg henvendte meg til Graysons foreldre for å gi våre dypeste kondolanser, og under den samtalen ba de om at vi skulle fortsette med turneringsspilling. De var fast på at Grayson ville at vi skulle gjøre det.

Grayson Murray i 2017. Foto: Lens Hitam / Shutterstock.com

Murray vant Sony Open i januar i tillegg til Barbasol Championship i 2017.

Etter Sony Open-seieren på Hawaii, diskuterte en emosjonell Murray den harde kampen han hadde med mentale problemer og det å finne lykke, og innrømmet at han hadde vurdert selvmord. «Det er ikke lett,» sa han. «Jeg ønsket å gi opp mange ganger. Gi opp meg selv. Gi opp golfspillet. Gi opp livet, noen ganger."

Murray berømmet også sin forlovede, Christiana Ritchie og Jesus, for å ha gitt ham kjærlighet og støtte i de vanskelige tidene.

Han hadde også tidligere vært åpen om å kjempe mot depresjon og alkoholproblemer gjennom hele karrieren, og sa i 2023 at han hadde blitt edru.

"Jeg trodde bare jeg var en fiasko," sa han. "Jeg trodde jeg hadde mye talent som bare var bortkastet talent."

Etter å ha spilt kollegialt i Wake Forest, East Carolina og Arizona State, ble Murray proff i 2015. Inkludert sine to PGA Tour-seire, hadde Murray 10 topp-10-plasseringer.

CBS-kunngjører Jim Nantz ble emosjonell mens han kunngjorde nyhetene under den tredje runden av Charles Schwab Challenge på lørdag.

«Det er en trist dag på PGA-touren. Og på en eller annen måte, med tunge hjerter, skal vi dekke en golfturnering etter en pause. Vi skal dekke det, vi skal prøve så godt vi kan, være så respektfulle som vi kan i vår tone og i våre hjerter.»

Foto: Privat