Veterinær erklærer: Jeg kommer aldri til å ha disse populære hunderasene selv

05/04/2024 19:00

Sofie

Nyheter
Foto: Patrick Hatt / Shutterstock.com
En veterinær har nå annonsert hvilke hunderaser han selv ikke ønsker.

Å unngå en tur til veterinæren med våre firbeinte venner er noe alle drømmer om.

Ingen ønsker å se hunden sin lide, og dessuten kan et besøk hos veterinæren enkelt utgjøre en pen sum penger. Dessverre kan noen hunderaser være mer utsatt for helseproblemer enn andre, noe som kan gjøre dyre veterinærbesøk til en nødvendighet.

En veterinær ved navn Ben Simpson-Vernon avslører nå at noen raser ser ut til å ha problemer oftere enn andre. På bakgrunn av egne erfaringer forteller han nå hvilke fem raser han aldri kunne hatt selv.

Dette er skrevet av mediet NLC.

Den første rasen han nevner er en West Highland White Terrier. Han forteller at denne rasen ofte lider av hudallergi og at de tilsynelatende er mer utsatt enn andre hunder for lungefibrose og unormal beinvekst i kjeven.

Den neste rasen på listen er Napolitan Mastiff. Ifølge veterinæren lider den store hunden av sin egen kroppsbygning, spesielt på grunn av den store mengden løs hud som kan gi øyeproblemer og kreve kirurgisk inngrep.

Italienske mynder er også på listen. Med sine skjøre lemmer og tynn hud er de spesielt utsatt for brukne bein og sår.

Schæferhunder er også genetisk disponert for en rekke sykdommer, inkludert hofte- og albuedysplasi og degenerativ myelopati, som er en sykdom som kan føre til lammelser.

Sist men ikke minst nevner veterinæren Berner Sennenhund. Til tross for sin sjarm er de svært utsatt for kreft, noe som kan forkorte livet deres betydelig.

Veterinærens budskap er klart: Selv om disse rasene utvilsomt kan være fantastiske følgesvenner, bør potensielle kjæledyreiere være fullstendig informert om helserisikoen som følger med disse rasene.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.