Veterinærer advarer mot populær hunderase: Er mer aggressiv enn en rottweiler

21/02/2024 22:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Alle hunderaser kan være aggressive hvis de trenes feil, men ifølge eksperter er noen hunderaser mer utsatt for å utvikle atferdsproblemer enn andre.

Hunder regnes ofte som det beste selskapet for mennesker, og i mange norske hjem er det en daglig glede å ha hund. Labradorer, golden retrievere og de lekne cocker spanielene er blant favorittrasene.

Cocker spanielens myke, lange ører og vennlige ansiktsuttrykk, gjort kjent av Disney-filmen Lady and the Tramp, er elsket av mange.

Forskere ved Royal Veterinary College i London påpeker imidlertid at cocker spaniel har dobbelt så stor sannsynlighet for å utvise aggressiv atferd sammenlignet med andre populære hunderaser, basert på ny forskning.

Denne konklusjonen kommer fra en analyse av over 10 000 cocker spanieler, hvor spesielt de ensfargede variantene ser ut til å ha et problem med aggresjon.

Det skriver Senest.dk

Farge og kjønn påvirker hundens temperament

Det er spesielt de rødbrune cocker spanielene som viser aggresjon oftest, med en rate på 12,1 %.

Denne observasjonen bekrefter tidligere studier som indikerer at ensfargede hunder oftere viser aggressive tendenser enn deres flerfargede motparter.

Hundens kjønn har også betydning, med hannhunder som viser større tilbøyelighet til aggresjon enn hunner.

Når du er på jakt etter en ny firbeint venn til familien er det derfor viktig å vurdere hundens kjønn, rase og pelsfarge. Spesielt de attraktive rødbrune cocker spanielene kan kreve litt ekstra hensyn, selv om de generelt anses som familievennlige.