Videoer viser angivelig åpenbar svindel i det russiske valget

28/03/2024 15:00

Emma

Nyheter
Foto: Screenshot, YouTube
Foto: Screenshot, YouTube
Blant annet er det opptak av en væpnet soldat som går bort til folk i stemmerummene.

Hvor troverdig er det russiske valgresultatet?

Den sittende presidenten ble gjenvalgt, angivelig med 87 prosent av stemmene, og i tillegg var valgdeltakelsen rekordhøy - i hvert fall ifølge russiske myndigheter.

På den annen side har mange andre kritisert, avfeid og latterliggjort valget som en parodi på demokratiet, og flere analytikere har til og med forsøkt å finne ut om Putin fikk ekstra stemmer som følge av fusk - og i så fall hvor mange.

Det uavhengige russiske mediet Novaja Gazeta, hvis journalister forlot Russland etter invasjonen av Ukraina og nå er i Latvia, har brukt en anerkjent modell for å finne ut om Putin faktisk fikk falske stemmer for å blåse opp resultatet, og ifølge deres tall fikk Putin minst 22 millioner falske stemmer.

Det kan høres ut som et absurd høyt tall, for hvordan kan man komme unna med å kaste så mange falske stemmer i valgurnene?

Nå har det dukket opp overvåkningsvideo som angivelig viser hvordan russiske myndigheter har gjort det.

Vakten går

I videoen viser det første klippet et tomt stemmerom der en kvinne kommer inn og går til valgurnen.

Her går hun ned på kne og begynner å legge notater fra bunken med papirer hun har med seg i valgurnen.

Vakten ved valglokalet ser bort på kvinnen uten å gjøre noe, og kort tid etter forlater han rommet.

Etter at han går, kommer en annen kvinne inn, og hun blir med på det førstes prosjekt med å legge notater i valgurnen.

I det neste klippet kan man se en mann stå inne i stemmeavlukket, angivelig for å avgi sin stemme. Han blir imidlertid fjernet av en offiser på stedet, påsatt håndjern og deretter avhørt på russisk.

I det tredje klippet ser du ikke hva som har gått før, men to soldater har tvunget en person i bakken, og etter å ha satt håndjern på ham, blir han ført ut av rommet.

I det siste klippet kan man se en soldat bevæpnet med en AK 47-rifle gå inn i stemmeavlukkene og se seg over skuldrene til velgerne, angivelig for å forsikre seg om at de krysser av for den «ekte» kandidaten.

Se videoen nedenfor.

Læs også:

Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.
Han var verdens tykkeste barn som 9-åring og veide 190 kilo: I dag er han ugjenkjennelig En gutt som ble stemplet som «verdens feteste gutt» har forandret livet sitt fullstendig, og ser i dag ut som en helt annen