Videoer viser angivelig åpenbar svindel i det russiske valget

28/03/2024 15:00

Emma

Nyheter
Foto: Screenshot, YouTube
Foto: Screenshot, YouTube
Blant annet er det opptak av en væpnet soldat som går bort til folk i stemmerummene.

Hvor troverdig er det russiske valgresultatet?

Den sittende presidenten ble gjenvalgt, angivelig med 87 prosent av stemmene, og i tillegg var valgdeltakelsen rekordhøy - i hvert fall ifølge russiske myndigheter.

På den annen side har mange andre kritisert, avfeid og latterliggjort valget som en parodi på demokratiet, og flere analytikere har til og med forsøkt å finne ut om Putin fikk ekstra stemmer som følge av fusk - og i så fall hvor mange.

Det uavhengige russiske mediet Novaja Gazeta, hvis journalister forlot Russland etter invasjonen av Ukraina og nå er i Latvia, har brukt en anerkjent modell for å finne ut om Putin faktisk fikk falske stemmer for å blåse opp resultatet, og ifølge deres tall fikk Putin minst 22 millioner falske stemmer.

Det kan høres ut som et absurd høyt tall, for hvordan kan man komme unna med å kaste så mange falske stemmer i valgurnene?

Nå har det dukket opp overvåkningsvideo som angivelig viser hvordan russiske myndigheter har gjort det.

Vakten går

I videoen viser det første klippet et tomt stemmerom der en kvinne kommer inn og går til valgurnen.

Her går hun ned på kne og begynner å legge notater fra bunken med papirer hun har med seg i valgurnen.

Vakten ved valglokalet ser bort på kvinnen uten å gjøre noe, og kort tid etter forlater han rommet.

Etter at han går, kommer en annen kvinne inn, og hun blir med på det førstes prosjekt med å legge notater i valgurnen.

I det neste klippet kan man se en mann stå inne i stemmeavlukket, angivelig for å avgi sin stemme. Han blir imidlertid fjernet av en offiser på stedet, påsatt håndjern og deretter avhørt på russisk.

I det tredje klippet ser du ikke hva som har gått før, men to soldater har tvunget en person i bakken, og etter å ha satt håndjern på ham, blir han ført ut av rommet.

I det siste klippet kan man se en soldat bevæpnet med en AK 47-rifle gå inn i stemmeavlukkene og se seg over skuldrene til velgerne, angivelig for å forsikre seg om at de krysser av for den «ekte» kandidaten.

Se videoen nedenfor.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.