Vil du endre livet ditt? Dette er de 6 europeiske landene med høyest lønn

24/05/2024 11:58

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Merk at dette er gjennomsnittslønninger og ikke kvalifiserte stillinger.

Det er seks europeiske land hvor du i gjennomsnitt tjener minst 5 000 euro (ca. 57 500 NOK) per måned. Det er imidlertid viktig å forstå hvordan livet er i disse landene og hvorfor de virkelig kan forandre livet ditt.

Tenk hvor mange tusen mennesker i Portugal uten fast jobb som søker jobb om sommeren. Tenk også på de som på grunn av landets økonomiske forhold vurderer å flytte til et annet land for å få en god jobb og en anstendig lønn.

For alle disse menneskene kan det å vite hvor mye du kan tjene i disse landene utgjøre en stor forskjell og hjelpe dem å ta den riktige avgjørelsen. Dette gjelder imidlertid også for dansker som ønsker å forlate landet.

Derfor vil vi prøve å hjelpe ved å peke ut de europeiske landene hvor du tjener mest. Metoden er veldig enkel: å se på dataene fra statistiske institutter.

Nettstedet Statista, som samler inn rapporter fra ulike land, viser for eksempel at gjennomsnittlig årslønn på Island i 2020 var 67.488 euro. Det tilsvarer en månedslønn på 5.624 euro, som tilsvarer nesten 67.000 kroner. Det skriver Men's Health.

Island er imidlertid ikke det eneste europeiske landet hvor folk tjener i gjennomsnitt minst 5000 euro per måned.

I Luxembourg var gjennomsnittlig månedslønn (igjen for år 2020) 5 487 euro. I Sveits er det nesten det samme: 5.402 euro per måned. I Liechtenstein er gjennomsnittslønnen lik den i Sveits, da det kun er en liten forskjell på noen få euro.

I tillegg til Island, Luxembourg, Sveits og Liechtenstein er det to andre land hvor du i gjennomsnitt tjener rundt 5000 euro per måned. I Nederland er den gjennomsnittlige årlige nettoinntekten 58 828 euro. Det betyr at månedslønnen overstiger 4.900 euro.

Danmark er faktisk på sjetteplass på denne rangeringen av land med best lønn i Europa. Her er gjennomsnittlig månedslønn 4.869 euro.