Vil du sove bedre? Studie avslører nøkkelen til god søvn: Erstatt mannen din med hunden i sengen!

29/04/2023 11:14

Jakob A. Overgaard

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du er hundeeier, har du kanskje ofte hatt lyst til å dele seng med din firbente venn, men tenkt om det virkelig var en god ide. Nå har svaret kommet, og det er svært oppmuntrende.

Canisius College i Buffalo, New York, har gjennomført en studie der man har testet sovemønstre for nesten 1.000 kvinner som delte seng med enten hunden, katten eller partneren sin, og resultatet er overraskende.

Målet med studiet var å finne ut hvordan det påvirker søvnen å dele seng med andre, enten det er kjæledyr eller partnere.

Resultatet av studiet var en seier for menneskets beste venn, og det er det ifølge forskerne en god grunn til. Hunder er best å sove sammen med.

I motsetning til katter har hunder et søvnmønster som ligner menneskers mye mer, og vil generelt derfor ikke være like forstyrrende i løpet av natten som katter kan være.

Så skulle man kanskje umiddelbart tro at en partner ville være det beste for en god natts søvn, men nei.

Forskerne forklarer nemlig at i tillegg til at hunder generelt tar opp mye mindre plass i sengen enn mennesker, så sover de også mye mer rolig.

De vrir og vender seg mindre, snorker ikke like ofte, og er generelt mindre til stede i søvnen.

Mer overraskende var det at kvinnene i studiet svarte at de følte seg mer trygghet og sikkerhet med hunden i sengen enn partneren sin.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.