Vipps advarer 4,5 millioner brukere

07/05/2024 12:54

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Kraftig vekst i svindelmetode.

Tirsdag vil 4,5 millioner Vipps-brukere motta en advarsel i appen om en økende svindelmetode kalt "spoofing".

Svindlere benytter seg av denne teknikken ved å kamuflere seg bak et falskt telefonnummer, som kan få det til å virke som om du blir oppringt av autoritative instanser som politiet eller Økokrim.

"Vi ser en markant økning i denne typen svindel. Svindlerne blir mer profesjonelle og overbevisende i måten de opptrer på, noe som er en alarmerende utvikling. Det er dessverre ofte eldre som faller for disse triksene," forklarer Silke Øverby, som er ansvarlig for risikostyring og compliance i Vipps.

Hun legger til at svindlerne ofte forsøker å skape panikk hos ofrene for å presse dem til å overføre penger.

Ifølge en pressemelding fra Vipps har over tusen brukere hver måned kontaktet selskapet etter å ha blitt svindlet eller forsøkt svindlet.

"Det er alltid trist å høre om noen som har blitt svindlet. Jeg kan ikke understreke nok viktigheten av å være ekstra forsiktig hvis du blir kontaktet av ukjente personer eller noen som hevder de representerer Vipps, banken din eller andre selskaper," understreker Øverby.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.