Zelensky om Putin: "Jeg tror det vil svekke ham betydelig"

02/03/2024 16:00

Sofie

Nyheter
Foto: Dmytro Larin / Shutterstock.com
Foto: Dmytro Larin / Shutterstock.com
"Jeg tror det vil svekke ham betraktelig".

– Jeg tror det vil svekke ham betydelig, sa Ukrainas president Zelensky på spørsmål om hva som kan redusere Putins makt.

Fremfor alt skiller én bestemt strategi seg ut blant andre.

Zelensky delte denne innsikten under pressekonferansen "Ukraina. År 2024," som rapportert av den offisielle nettsiden til kontoret til presidenten i Ukraina.

Den ukrainske presidenten antyder at å påføre den russiske hæren tap i kamp, ​​politisk isolasjon på den globale scenen, forsterket sanksjonspress og konfiskering av frosne russiske eiendeler kan undergrave den russiske presidentens autoritet i Russland.

"For ham (Putin) er penger den høyeste prioritet. Hvis du lytter til meldingene hans, handler alt om penger. Han sikrer beskyttelsen av disse pengene, selv de frosne eiendelene i utlandet," bemerket Zelensky under pressekonferansen.

Zelensky mener at det er avgjørende for Putin å bevare russiske forretningsverdier, derfor kan innvirkningen på dem være et betydelig slag:

"Hvis alle de frosne eiendelene og pengene blir overført til Ukraina ubetinget, tror jeg det vil svekke ham betydelig," forklarer Zelensky, og fremhever også sin egen interesse for et slikt utfall:

"Uten blodsutgytelse, men det ville vært veldig effektivt. Da ville han ringe alle, ikke bare meg, for å finne en måte å avslutte denne krigen."

Mer enn to år har gått siden Vladimir Putin startet sin invasjon av nabolandet. Invasjonen begynte 24. februar 2022.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.