Elon Musk er i rute til å bli verdens første billion-dollar millionær når det gjelder amerikanske dollar

22/03/2022 10:05

Emma

Økonomi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ny studie viser at Elon Musk kanskje allerede kan runde sine første billioner dollar i 2024.

Få har ikke hørt om Elon Musk.

Mannen som blant annet skapte Tesla og SpaceX har utfordret Russlands president til kamp for Ukraina, har sendt en bil ut i verdensrommet og har i dag en formue som har overtatt kjendisenes formuer som Bill Gates og Jeff Bezos.

Den 50 år gamle forretningsmannen har ifølge Ladbible en personlig formue på ikke mindre enn 263.000.000.000 dollar, tilsvarende 1.780.851.900.000 norske kroner. Så nesten 1,8 billioner dollar. 

Han ble også nylig den rikeste personen som noen gang har levd, og nå har en ny studie fra approve.com  spådd at han snart kan slå en ny rekord. 

Hvis hans formue fortsetter å vokse i samme takt som den har gjort de siste fem årene, vil han sannsynligvis bli den første personen noensinne til å ha en formue på mer enn en billion amerikanske dollar - det er 12 nuller. 1000 000 000 000 000 dollar.

Et tall som er nesten usårbart, og som kan utgjøre omtrent $ 130 (880 kroner) for hvert eneste menneske på jorden hvis du distribuerte det til alle rundt åtte milliarder mennesker.

Studien har dermed vist at den rike mannens personlige formue potensielt kan stige til «$ 1,38 billioner [omtrent 9,3 billioner kroner] innen 2024 i en alder av 52 år.»

"Vi analyserte den personlige rikdommen til 30 av verdens rikeste mennesker [...] og målte de siste seks årene med data [...]», forklarte forskerne bak studien og utdypet:

«Alle data ble trukket ut 19. januar 2020», noe som betyr at beregningene ikke har tatt hensyn til den nåværende krisen som har oppstått på grunn av krigen i Ukraina.

Forklaringen fortsetter: "Av disse 30 ekskluderte vi de som ikke hadde minst fem år med data [...]. Deretter beregnet vi den gjennomsnittlige årlige prosentvise økningen for hver rik mann de siste seks årene og ekstrapolerte dette for å finne de forventede dataene for de neste 30 årene. Fra dette forutså vi hvem som vil være den første til å bli en billion dollar og i hvilken alder.

Som det viste seg, forventes Musk å være den første personen i verden som når en billion amerikanske dollar innen 2024 hvis hver velstående persons formuer fortsetter å stige i samme hastighet som de har gjort i gjennomsnitt de siste fem årene.

Foto: Approve.com

Etter ham forventer studien at indiske Gautam Adani, grunnleggeren av 'Adani Group', vil treffe en billion innen 2025.

Den kinesiske programvareutvikleren Zhang Yiming, som blant annet står bak videoappen TikTok, forventes å treffe det magiske tallet i 2026.

I 2029 forventes fransk Bernard Arnault, som blant annet er direktør for selskapet bak Louis Vuitton, og indiske Mukesh Ambani, som er direktør for 'Reliance Industries', å treffe det høye tallet.

Amazongrundlæggeren Jeff Bezos og Microsoftgrundlæggeren Bill Gates forventes 'først' at runde milepælen i henholdsvis 2030 og 2044.

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.