Hva er CFD?

10/03/2022 10:30

Valdemar Lind

Økonomi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
CFD står for Contract For Difference. Det er en form for handel som lar deg spekulere i prisen på ulike eiendeler, uten å faktisk eie dem. CFD-handel blir stadig mer populært, siden det gir en rekke fordeler i forhold til tradisjonelle handelsmetoder.  I dette blogginnlegget skal vi diskutere hva CFD er, og hvordan du kan komme i gang med CFD-handel. Det er store muligheter innenfor CFD handel i dagens marked, og denne artikkelen vil bare være en ørliten introduksjon inn i en spennende verden.  Handel med derivater CFD-handel er en type derivathandel. Et derivat er et finansielt instrument hvis verdi er avledet fra en annen eiendel. Når det gjelder CFD-handel, er den underliggende eiendelen vanligvis et verdipapir, for eksempel en aksje eller råvare. Eksempler på råvarer er olje, gass, gull, sølv, også videre.  Når du handler CFD-er, satser du i hovedsak på prisbevegelsen til den underliggende eiendelen. Hvis prisen på eiendelen går opp, vil du tjene penger; hvis det går ned, vil du pådra deg et tap. Dermed kan du altså satse på at for eksempel oljeprisen går en viss vei de neste månedene.  Handle long og short En av de flotte tingene med CFD-handel, er at du kan handle både long og short posisjoner. En long posisjon betyr at du satser på at prisen på eiendelen går opp. En short posisjon betyr at du satser på at den går ned.  Denne fleksibiliteten gir CFD-handlere stor frihet når det kommer til å administrere sine porteføljer. Du trenger altså ikke være bundet til å kun sette penger på de CFD-ene du tenker vil stige i verdi. Dette åpner mange flere muligheter for investering.  Få større innflytelse med mindre penger En annen fordel med CFD-handel er gearing. Gearing lar deg kontrollere en større posisjon enn du ville gjort hvis du handlet med din egen kapital. For eksempel, hvis du har 1 000 kr på kontoen din, og du bruker en gearing på 50:01, vil du kunne handle en posisjon verdt 50 000 kr.  Selv om dette kan føre til høyere fortjeneste, medfører det også risiko for større tap, så det er viktig å bruke gearing ansvarlig. Sammendrag Dette er bare noen av tingene som gjør CFD-handel til et attraktivt alternativ for investorer. Hvis du er interessert i å lære mer om CFD-er og hvordan de fungerer, sørg for å sjekke ut våre andre blogginnlegg om emnet!  

CFD står for Contract For Difference. Det er en form for handel som lar deg spekulere i prisen på ulike eiendeler, uten å faktisk eie dem. CFD-handel blir stadig mer populært, siden det gir en rekke fordeler i forhold til tradisjonelle handelsmetoder. 

I dette blogginnlegget skal vi diskutere hva CFD er, og hvordan du kan komme i gang med CFD-handel. Det er store muligheter innenfor CFD handel i dagens marked, og denne artikkelen vil bare være en ørliten introduksjon inn i en spennende verden. 

Handel med derivater

CFD-handel er en type derivathandel. Et derivat er et finansielt instrument hvis verdi er avledet fra en annen eiendel. Når det gjelder CFD-handel, er den underliggende eiendelen vanligvis et verdipapir, for eksempel en aksje eller råvare. Eksempler på råvarer er olje, gass, gull, sølv, også videre. 

Når du handler CFD-er, satser du i hovedsak på prisbevegelsen til den underliggende eiendelen. Hvis prisen på eiendelen går opp, vil du tjene penger; hvis det går ned, vil du pådra deg et tap. Dermed kan du altså satse på at for eksempel oljeprisen går en viss vei de neste månedene. 

Handle long og short

En av de flotte tingene med CFD-handel, er at du kan handle både long og short posisjoner. En long posisjon betyr at du satser på at prisen på eiendelen går opp. En short posisjon betyr at du satser på at den går ned. 

Denne fleksibiliteten gir CFD-handlere stor frihet når det kommer til å administrere sine porteføljer. Du trenger altså ikke være bundet til å kun sette penger på de CFD-ene du tenker vil stige i verdi. Dette åpner mange flere muligheter for investering. 

Få større innflytelse med mindre penger

En annen fordel med CFD-handel er gearing. Gearing lar deg kontrollere en større posisjon enn du ville gjort hvis du handlet med din egen kapital. For eksempel, hvis du har 1 000 kr på kontoen din, og du bruker en gearing på 50:01, vil du kunne handle en posisjon verdt 50 000 kr. 

Selv om dette kan føre til høyere fortjeneste, medfører det også risiko for større tap, så det er viktig å bruke gearing ansvarlig.

Sammendrag

Dette er bare noen av tingene som gjør CFD-handel til et attraktivt alternativ for investorer. Hvis du er interessert i å lære mer om CFD-er og hvordan de fungerer, sørg for å sjekke ut våre andre blogginnlegg om emnet!