Mamma deler enkelt triks: Slik kan du spare 45.000 kroner på ett år

14/05/2023 13:50

Emma Sletta

Økonomi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå deler en mor et enkelt triks for hvordan du kan få litt mere penger i sparekassa.

En oppsparing på nesten 45 000 kroner på bare ett år.

Dette er noe mange drømmer om, og spesielt i disse tider, når prisene på alt fra strøm til mat har steget lynraskt, er det noe mange dessverre må se langt etter.

En britisk mor har imidlertid delt et triks som gjør det relativt enkelt å spare tusenvis av dollar på relativt kort tid.

Ifølge Ladbible har hun faktisk  selv klart å gå fra null til 44.500 kroner, på sparekontoen sin på bare ett år, og du kan gjøre det samme hvis du følger morens triks.

Du tror kanskje det er tidkrevende eller noe annet, men det er ikke tilfelle i det hele tatt. Det er faktisk ganske enkelt.

Alt du trenger å gjøre er å kjøpe 100 konvolutter og nummerere dem fra 1-100, skriver Dagens.dk.

Foto: Privat

Deretter legger du dem i for eksempel en boks - som vist på bildet ovenfor.

Og så trekker du en tilfeldig konvolutt ut av esken to ganger i uken.

Moren, som har delt på trikset, la deretter et antall britiske pund lik tallet på konvolutten i konvolutten, og etter 50 uker - under ett år - hadde hun spart noe som tilsvarer 44.500 kroner.

Du kan selvfølgelig gjøre det med norske kroner og legge 10 kroner i konvolutten med tallet 1, 50 kroner i konvolutten med tallet 5, 270 kroner i konvolutten med tallet 27 og så videre.

Etter 50 uker, når du har lagt penger i alle konvoluttene, vil du altså ha en besparelse på 50.000 kroner.

Selvfølgelig krever dette at du har luft i økonomien for å legge til side alt mellom 30 dollar og 1990 dollar hver uke. Hvis ikke, kan du fortsatt bruke samme prosedyre, men med mindre mengder eller færre konvolutter per uke.

På denne måten legger du automatisk penger til side i stedet for å "chugge" dem bort på trivielle ting.