Slik "lurer" du systemet: Supermarkedansatt kommer med triks til å spare 90% på kjøpene sine

27/04/2023 12:59

Emma Sletta

Økonomi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En butikkansatt har avslørt hvordan du kan lure systemet og spare opptil 90% på innkjøpene dine - og det er enklere enn du kanskje tror.

48 år gamle Al Baker, fra Aldershot i Hampshire, har skapt overskrifter etter å ha delt hvordan han har spart en heftig sum penger ved å jakte på gule klistremerker når han handler.

Det begynte han med etter at en gjeld på rundt 2,6 millioner kroner hadde tvunget ham til konkurs. Da han begynte å jage de gule klistremerkene, klarte han å spare mer enn 87.000 kroner på to år.

Nå har Al Baker, som jobber i et supermarked, valgt å dele sine hemmeligheter.

Det skriver Metro.

En av de enkleste måtene å spare penger for Al har vært å identifisere når produkter kan kjøpes til redusert pris - og spesielt de som er betydelig redusert med gule klistremerker.

Timing er alt

Ifølge Al er det viktig å komme tidlig til butikken. Han anbefaler også at du er i nærheten av butikken når tilbudene kommer ut.

– Lørdag kveld pleier å være den beste kvelden for det store antallet priskutt, og mandag kveld er vanligvis den roligste natten med tanke på antall personer i butikken, så det er et utmerket tidspunkt å stikke innom, sier han.

Det er best å unngå fredager, da supermarkeder er fylt med folk som handler som ønsker å fylle opp til helgen.

Få hjelp

Al sier også at det kan være en fordel å være to personer i butikken slik at dere kan dele opp.

"Ta noen med deg hvis du kan, slik at du kan dele opp og være på to steder samtidig, da du ofte kan oppleve at rabatter plasseres i separate områder av butikken samtidig, og på denne måten har du større sjanse for å hente noe fra mer enn en avdeling," sier han.

Beskytt kjøpene dine

Du tror kanskje ikke at det er behov for å være årvåken i et supermarked, men det er mye konkurranse om de beste tilbudene. Derfor anbefaler Al at du holder øye med varene dine.

– Ha alltid kurven eller handlekurven med deg, sier han.

"Dessverre har jeg sett noen ta varer med gule klistremerker ut av en annen persons handlevogn når de ikke så."

Ikke vær grådig

Til tross for at du må være rask, er det viktig at du ikke grådighet, selv om de mange tilbudene kan være fristende.

"Ta bare det du trenger! Jeg vet at det kan være fristende å ta tak i mange varer - spesielt hvis det er et overflødig lager av en bestemt vare. Men hvis du ikke trenger å bruke alt, overlat det til andre," sier han.

"Dette holder også regningen i den lave enden, og betyr at du ikke har mange varer som kan bli for gamle før du får dem brukt."

Vær smart

Vær oppmerksom på hvilke varer du trenger, hvilke som kan holde kostnadene nede, og om du har plass til å lagre dem hjemme.

"De fleste grønnsaker, kjøtt, ferdigretter, brød og til og med meieriprodukter som smør og ost kan fryses, så det er verdt å huske når man ser på prisreduksjonene," står det.

– Husk at større varer som kjøtt eller store matpakker alltid kan kuttes/deles opp i mindre mengder, noe som potensielt tar mindre plass, men også lar deg bruke innkjøpet til flere måltider, i stedet for bare ett måltid. Invester i en forsyning av fryseposer.

Al anbefaler også alltid å se i kjøleskapet og fryseren før du går til supermarkedet, slik at du kan spare deg bryet med å måtte finne plass når du kommer hjem.